4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Studenten Alfa-college Hardenberg in actie voor kinderen in Zuid-Soedan

· 1163× bekeken

HARDENBERG - Tweedejaars van de opleiding Verpleegkunde van het Alfa-college in Hardenberg hebben 24 uur niets gegeten. Zij organiseerden van woensdag 18 op donderdag 19 mei de actie ‘Zip Your Lip’, waarbij ze door niet te eten geld ophaalden voor kinderen in Zuid-Soedan. De actie bracht maar liefst €1650,- op.

De verpleegkundigen in opleiding wisten maar liefst 56 medestudenten te enthousiasmeren om ook aan deze actie deel te nemen. Op deze manier leren de studenten te organiseren en te coördineren. Het is een groot evenement geworden waar verschillende bedrijven uit de regio Hardenberg hun steentje aan hebben bijgedragen.

Activiteiten
Om de 24 uur door te komen werden in en om het LOC-gebouw verschillende activiteiten gehouden waaronder levend stratego, wie ben ik, een rolstoelrace, tekenspel en sumoworstelen. Dansschool Erik verzorgde de opening. "Zip your lip was erg geslaagd. Iedereen deed gezellig mee en de activiteiten hielden ons op de been", vertelt één van de studenten. De actie werd afgesloten met een gezamenlijk ontbijt.

Zip Your Lip
Zip your Lip is dè jongerenactie van World Vision, De ontwikkelingshulporganisatie zet zich onder ander is voor Zuid-Soedan. In het land leven ruim acht miljoen mensen. De oorlog, die meer dan vijftig jaar duurde, zorgde voor grote problemen. Ongeveer 85 procent van de bevolking kan niet lezen of schrijven en jongeren leven onder slechte omstandigheden. Het ingezamelde geld wordt onder andere gebruikt voor voedsel, sanitaire voorzieningen en vakopleidingen voor jongeren.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›