4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Gemeente, zorgverzekeraar en zorgpartners starten met OZOverbindzorg

· 1343× bekeken

VRIEZENVEEN - Gemeente Twenterand en zorgverzekeraar Menzis hebben op dinsdag 17 mei in het gemeentehuis van Twenterand het officiële startsein gegeven voor het project OZOverbindzorg. Bij de aftrap waren naast wethouder Jan Binnenmars ook Leo Marinussen, vertegenwoordiger van de huisartsen en Paul de Jongh, directeur-bestuurder van Woon-zorgcentrum de Vriezenhof aanwezig. Namens OZO waren Cindy Hobert en Leendert de Gelder aanwezig bij de aftrap. Gezamenlijk ondersteunen zij het project. Alle huisartsen nemen deel, evenals de zorgorganisaties ZorgAccent, Carintreggeland, TMZ, de Vriezenhof en de apotheek.

OZOverbindzorg staat voor samenwerking en delen van zorg. Via een eenvoudig computerprogramma worden alle partijen (mantelzorgers, familie en zorgverleners), die betrokken zijn bij de zorg en het welzijn van een cliënt, samengebracht. Er vormt zich een hecht team rondom de cliënt. Alle betrokken partijen zijn zo beter op de hoogte en de lijntjes zijn kort.

Betrokkenheid
Wethouder Binnenmars is overtuigd van de voordelen voor de mensen die de zorg nodig hebben: “Met OZOverbindzorg realiseer je een enorme betrokkenheid van alle partijen en goede samenwerking en afstemming die ertoe leiden dat de juiste zorg tijdig geleverd wordt.” Paul de Jongh van De Vriezenhof vult hem aan: “Daardoor kunnen mensen zolang mogelijk thuis, in hun vertrouwde omgeving, blijven wonen. Goede afstemming en contact tussen zorgvrager, zorgverleners, mantelzorgers en familie dragen hieraan bij en daarin voorziet OZOverbindzorg.”

Die goede afstemming komt doordat partijen niet spoedeisende vragen simpel digitaal kunnen stellen in OZOverbindzorg. Daardoor is iedereen in het zorgnetwerk op de hoogte van de gestelde vragen en de gegeven antwoorden. De gezondheid van de cliënt is scherp in beeld en er wordt op tijd bijgestuurd, waardoor bijvoorbeeld ziekenhuisopnames voorkomen kunnen worden.

Kortom, OZOVerbindzorg is laagdrempelig, overzichtelijk, tijds- en kostenbesparend en actueel waardoor signalen in de thuissituatie adequaat kunnen worden opgepakt.

Cliënt bepaalt
Alle cliënten in de gemeente Twenterand met een zorgvraag, hun mantelzorgers, familie en zorgverleners hebben de mogelijkheid om toegang tot het systeem te krijgen. Een cliënt wordt door huisarts of thuiszorg gevraagd voor deelname. Leo Marinussen, vertegenwoordiger van de huisartsen daarover: “De cliënt bepaalt vervolgens zelf wie, mantelzorgers, familie en andere zorgverleners, mee doet, wie elkaar vragen kan stellen en wie inzage heeft in de antwoorden.” Niet iedereen kan alles zien, vooraf ingestelde profielen bepalen wat iemand wel en niet kan zien.

Meer informatie is te vinden op : www.ozoverbindzorg.nl

Op de foto van links naar rechts: Paul de Jongh, Leo Marinussen, Cindy Hobert, Jan Binnenmars en Leendert de Gelder.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›