4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

40 jaar Het Liefferdinck: van bejaardenhuis tot woonzorgcentrum

· 2737× bekeken

DEN HAM - In juni 2016 bestaat woonzorgcentrum Het Liefferdinck van ZorgAccent in Den Ham 40 jaar. Dit wordt uitgebreid gevierd met een feestweek in de eerste week van juni. Dan zal ook het jubileumboek ’40 jaar Het Liefferdinck, 40 jaar liefdevolle zorg’ verschijnen.
De kerken van Daarle en Den Ham vormden in 1965 een Stichtingsbestuur om te komen tot het oprichten van een Bejaardencentrum in Den Ham. Het Liefferdinck was een feit. 40 jaar later is de naam onveranderd, maar de organisatie van de zorg voor de oudere mens des te meer. Inmiddels werken de teams zelfsturend en bepalen zij samen met bewoner en mantelzorger – en niet een manager – wat de beste zorg is voor hun bewoners. Maar een ding is onveranderd; de liefdevolle zorg voor de kwetsbare oudere.

Omdat medewerkers het 40-jarig jubileum van hun woonzorgcentrum niet ongemerkt voorbij wilden laten gaan richtten zij een jubileumcommissie op. Het resultaat is een feestweek in de eerste week van juni en een fraai jubileumboek ’40 jaar Het Liefferdinck, 40 jaar liefdevolle zorg’ .

De feestweek gaat van start met een receptie in Het Liefferdinck op woensdag 1 juni van 16.00 – 18.30 uur. Omdat het niet mogelijk is alle oud-bestuursleden, personeelsleden, cliëntenraadsleden, vrijwilligers die in verleden en heden affiniteit heeft of betrokken is geweest bij Het Liefferdinck persoonlijk uit te nodigen, zijn alle genoemde betrokkenen, bij deze van harte uitgenodigd voor de receptie. Onder het genot van een hapje en drankje blikken wij dan terug op 40 jaar Het Liefferdinck en ontmoet u wellicht mensen die u in geen jaren gesproken heeft. Ook presenteren wij dan ons in eigen huis vormgegeven jubileumboekje.

Wilt u tijdens de receptie een woordje doen? Laat het dan weten aan Gerda Lambers-Vogelzang via g.lambers@zorgaccent.nl of tel. 06-10957160

Vervolgens wordt er voor de bewoners op 2 en 3 juni feestelijk aandacht gegeven aan het 40-jarig jubileum met onder meer bingo, cabaret, een filmmiddag met oude beelden van het Liefferdinck en een serenade door muziekvereniging Juliana. Daarna zal ook de weeksluiting van zaterdagavond 4 juni in het teken staan van het jubileum.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›