4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Nieuwe standaard in de bouw mede dankzij De Groot Vroomshoop

· 1368× bekeken

VROOMSHOOP - Met een aanpasbaar en stapelbaar product van massief hout zet Finch Buildings in samenwerking met De Groot Vroomshoop een nieuwe standaard in de bouw. De modules van Finch Buildings zijn aan te passen aan het gebruik en kunnen onder meer dienen als studentenwoningen, (mantel-) zorgwoningen, hotels, huisvesting voor statushouders en als zelfstandige appartementen voor starters.

Het modulaire bouwsysteem is zowel tijdelijk als permanent inzetbaar en in zijn geheel circulair. Er hoeft dus niet voor laagwaardige oplossingen gekozen te worden die bijvoorbeeld over 10 jaar gesloopt moeten worden. Mochten de modules over 50 jaar niet meer als zodanig bruikbaar zijn dan kunnen de toegepaste materialen worden hergebruikt, zo behouden de grondstoffen hun waarde.

De gebouwen van Finch Buildings zijn eenvoudig én goedkoop te verplaatsen, ze kunnen over de weg worden getransporteerd. Omdat de modules 'plug and play' zijn, kunnen ze na verloop van tijd worden gekoppeld of ontkoppeld om zo grotere of kleinere gebouwen of ruimten te creëren. Elke module heeft zijn eigen voorzieningen, zoals een keuken, sanitair en meterkast. De modules zijn uitwisselbaar. Dus of een module alleen in het bos staat of onderdeel is van een gebouw van 360 modules maakt geen verschil. Puur op basis van de draagkracht van het hout is het mogelijk om gebouwen van vijf lagen hoog te maken. Ze zijn erg ruim en licht van binnen door onder andere een binnenhoogte van 2 meter 80.

Finch Buildings laat de houten woonmodules produceren bij De Groot Vroomshoop Groep, een onderdeel van VolkerWessels. Het specialisme en de mogelijkheden van de fabriek stellen Finch Buildings in staat om de productie in grote aantallen te kunnen realiseren.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›