4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Grote belangstelling voor afscheid station Geerdijk

· 1723× bekeken

GEERDIJK - Vrijdagavond 29 april werd er massaal gehoor gegeven aan de Facebook oproep om naar stadion Geerdijk te komen. Vanuit het hele land kwamen mensen speciaal naar Geerdijk om afscheid te nemen van het station, welke sinds 1 oktober 1906 bestond.

Arriva had speciaal voor het afscheid van station Geerdijk een extra lange trein ingezet om alle passagiers mee te kunnen nemen vanuit Almelo. In de trein werden herinneringen opgehaald en had iedereen een eigen reden en verhaal om naar station Geerdijk af te reizen.

Op station Geerdijk werd onder grote mediabelangstelling gewacht op de trein van 19.06 uur uit Almelo. De honderden geïnteresseerden waaronder Burgemeester Visser werden muzikaal ondersteund door het dweilorkest van Carnavalsvereniging De Smoezen.

Vanaf 30 april tot en met 5 juni zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan het traject Almelo-Mariënberg om een halfuursdienst naar Hardenberg te realiseren. Om dit mogelijk te maken wordt de baanvaksnelheid verhoogd van 80 km/h naar 120 km/h station, komt er bij station Vriezenveen enkel spoor te liggen en wordt station Geerdijk na bijna 110 jaar opgeheven.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›