4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Leerlingen Noordik Vroomshoop op bedrijfsbezoek

· 1133× bekeken

VROOMSHOOP - Vogels spotten, ‘waarden kijken’ en het volgen van een productieproces. Drie voorbeelden van activiteiten en workshops die verschillende technische bedrijven hebben georganiseerd om jongeren en vooral ook meisjes enthousiast te maken voor bèta, techniek en ICT. Op ‘Girlsday’ openden veel bedrijven hun deuren. Leerlingen van CSG Het Noordik Vroomshoop gingen mee op ontdekkingstocht.

De meiden uit de tweede klas brachten een bezoekje aan advies- en ingenieursbureau Tauw in Deventer. Door het in kaart brengen van verschillende situaties kan een bedrijf als Tauw hierover gericht advies geven. De meiden mochten met een speciale app op pad om vogels te spotten en een ander groepje ging in de binnenstad ‘waarden kijken’. Bij verschillende situaties werd gekeken naar de belevingswaarde, de functionele waarde en de toekomstgerichte waarde. Staan de verkeersborden wel op een logische plek? En welke waarde(n) hebben die bankjes op het plein eigenlijk?

Ondertussen gingen de jongens op bezoek bij twee andere bedrijven: Witte van Moort en Falco in Vriezenveen. Bij beide bedrijven kregen de leerlingen veel informatie over het bedrijf en kregen ze een rondleiding. Bij Falco moesten de jongens met een verkooporder het bedrijf in. Op die manier doorliepen ze het hele proces van materiaal tot verkooporder.

De technische sector zit te springen om goed opgeleide mensen. Helaas hebben veel leerlingen geen goed of vertekend beeld van techniek. Tijdens dit soort bedrijfsbezoeken doen leerlingen veel ervaringen op en ontdekken ze waar hun kwaliteiten en interesses liggen. Zo kunnen ze goede en bewuste loopbaankeuze maken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›