4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Koningsdag Vroomshoop: nu al record aantal deelnemers aan vrijmarkt

· 1058× bekeken

VROOMSHOOP - De populariteit van de vrijmarkt op Koningsdag in Vroomshoop blijft stijgen. In 2014 stonden in totaal 60 deelnemers op de markt, vorig jaar waren dat er 100, nu staat de teller al op 115. Oranjevereniging Vroomshoop laat weten dat er nog een aantal plaatsen vrij zijn. Aanmelden kan via www.oranjeverenigingvroomshoop.nl.

Sinds vorig jaar vinden alle activiteiten plaats op het plein voor activiteitencentrum Het Punt. Deelnemers aan de vrijmarkt komen uit alle dorpskernen van de gemeente Twenterand en ver daarbuiten, zoals uit Kampen, Enschede, Emmen, Zuidwolde, Lemelerveld en Almelo. “Wij zijn enorm blij met de groei van onze vrijmarkt. Om iets terug te doen aan alle deelnemers, delen wij dit jaar voor het eerst gratis oranje tompouchen uit”, zegt voorzitter Lute Gombert namens Oranjevereniging Vroomshoop.

In totaal zijn al 92 grondplekken en 23 kramen aan de man gebracht, waaronder een aantal snackkramen met de verkoop van saté, hamburgers en zelfs churros (een Spaanse donut). Ook is er een suikerspin- en snoepkraam en voor de kinderen een draaimolen en een eendjesvisspel. Verder geeft gymnastiekvereniging LOVA uit Vroomshoop een trampolinedemonstratie. De vrijmarkt begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Deelnemers kunnen hun grondplek en kraam inrichten vanaf 8.30 uur.

Vlag hijsen
Op het plein voor Het Punt wordt een groot horecaterras ingericht. Verder wordt de omgeving dit jaar voor het eerst versierd met honderden oranjevlaggetjes. Tijdens de vrijmarkt is er muziek te horen, met in de middag livemuziek. Om 13.30 uur vindt de officiële handeling plaats. Burgemeester Visser zal onder begeleiding van De Harmonie Vroomshoop en scoutinggroep De Azoelen uit Den Ham de vlag hijsen.

Kinderspelen vervroegd
De traditionele kinderspelen met o.a. meerdere springkussens worden dit jaar niet om 13.30 uur geopend, maar direct bij aanvang van de vrijmarkt om 11.00 uur. Zo wil Oranjevereniging Vroomshoop alle kinderen de kans bieden om hieraan deel te nemen. Ieder kind ontvangt na inlevering van zijn spelletjeskaart een lekkere attentie.

Fietspuzzeltocht
Koningsdag wordt in Vroomshoop afgesloten met een fietstocht door de omgeving. Deelnemers kunnen vanaf Het Punt starten tussen 18.30 en 19.00 uur.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›