4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Roswitha Uitslag volgt Rianca Evers op als CDA raadslid

· 1134× bekeken

VRIEZENVEEN - Roswitha Uitslag-Van Riggelen heeft ja gezegd op de vraag om als CDA raadslid de opengevallen plek van Rianca Evers-Den Ouden in te nemen. Per eerstvolgende mogelijkheid zal zij beëdigt worden als raadslid. Roswitha is reeds 2 jaar lid van de CDA schaduwfractie en daarmee volledig op de hoogte van de zaken die nu spelen binnen de Twenterandse politiek.

De uit Vroomshoop afkomstige Roswitha Uitslag heeft de afgelopen twee jaar als schaduwfractielid op zeer constructieve wijze meegewerkt aan de voorbereiding van de debatten. Met name op het gebied van zorg heeft ze veel kennis als WMO specialist. De CDA fractie is erg ingenomen met haar besluit, ook omdat daardoor de fractie, na het vertrek van Rianca, een vrouw in haar midden mag verwelkomen.

Roswitha zelf aan het woord over haar keuze:
,,Wat me precies te wachten staat,kan ik nog niet helemaal overzien, maar ik heb er wel steeds meer zin in. Ik ben van de opbouwende kritiek, dat lijkt me een goede eigenschap als raadslid. Ik ben nu 2 jaar lid van de schaduwfractie, maar ik verdiep me al wel veel langer in de gemeentepolitiek en de actualiteit. Ik ben getrouwd met een geweldige man, Herman, die mij enorm stimuleert in de dingen die ik doe. Naast mijn dagelijks werk als specialist WMO bij de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg ben ik voorzitter van de St. Willibrord geloofsgemeenschap te Vroomshoop. Het CDA is de partij die oog heeft voor de kracht van wat mensen samen kunnen bereiken. Die altijd zal opkomen voor initiatief van mensen in buurten, voor het MKB als de ruggengraat van de economie, voor het gezin als eenheid waarbinnen mensen hun leven inrichten. De overheid is niet de samenleving; uiteindelijk ontmoeten mensen elkaar in gezinnen, buurten, scholen, kerken en verenigingen en dat moet als politieke partij je uitgangspunt zijn. Dat zit in de haarvaten van het CDA, en daar wil ik mij graag voor inzetten”

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›