4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Twenterandse scholieren de straat op voor Natuurlijk Schoon

· 811× bekeken

VRIEZENVEEN - Zo'n 13.500 scholieren uit 17 gemeenten gaan de straat op om de omgeving van hun school schoon te maken. Van 11 april tot en met 15 april doen 215 scholen mee aan de zwerfafvalcampagne Natuurlijk Schoon, een initiatief van ROVA. Ook wethouder Ben Engberts draagt samen met de Twenterandse scholieren zijn steentje bij. Op woensdag 13 april om 11.00 uur gaat hij helpen bij basisschool Domino in Den Ham.

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken gaan de kinderen in de omgeving van de school zwerfafval opruimen. Ze worden daarbij begeleid door leraren en ouders. Het ingezamelde zwerfafval wordt door ROVA opgehaald. In de gemeente Twenterand doen dit jaar 15 scholen mee. Door zich op te geven voor nog een schoonmaakactie maken de scholen kans op een spectaculaire prijs.

Op avontuur naar Antarctica

De avonturiers Wilco van Rooijen en Edwin ter Velde bouwen momenteel aan een wagen gemaakt uit plastic zwerfafval en gaan daarmee over Antarctica rijden naar de Zuidpool. Een barre expeditie van 2.300 km lang naar een hoogte van 3.000 meter. De koudst gemeten temperatuur is er -95 graden Celsius. Wilco en Edwin willen hiermee aandacht vragen voor het zorgvuldig omgaan met de grondstoffen die de aarde ons biedt. Die grondstoffen hebben waarde. Het bewijs daarvoor is de wagen waarmee ze over Antarctica gaat rijden gemaakt is van zwerfafval.

Wilco en Edwin vertellen op de winnende school over hun spectaculaire avonturen en vertellen de kinderen over het belang van het opruimen van zwerfafval.

Over ‘Natuurlijk Schoon’
Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 17 gemeenten wordt de strijd met zwerfafval aangegaan. Op deze wijze zijn ROVA en de aangesloten gemeenten op weg naar een schone en duurzame leefomgeving. Meer informatie staat op www.rova.nl/natuurlijkschoon.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›