4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Succesvolle deelname Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds in Twenterand

· 666× bekeken

VRIEZENVEEN - Sinds juni 2015 heeft de gemeente Twenterand een Jeugdsportfonds en een Jeugdcultuurfonds. Hiermee kunnen kinderen in gezinnen met beperkte financiële middelen toch naar een sportvereniging of meedoen met culturele activiteiten. Dit helpt hen om zich positief te ontwikkelen en mee te doen aan de samenleving. De resultaten in Twenterand zijn erg positief, 30 kinderen maken inmiddels gebruik van een van beide fondsen.

Resultaten
Uit de jaarcijfers van 2015 blijkt dat er 28 kinderen gebruik maken van het Jeugdsportfonds. Zwemles, voetbal en kickboksen zijn daarbij het meest populair. Twee kinderen maken op dit moment gebruik van het Jeugdcultuurfonds en kunnen hierdoor toneel- en muziekles volgen. Wethouder Binnenmars is blij met deze eerste resultaten: “Deze fondsen helpen kinderen in gezinnen waar helaas niet genoeg geld aanwezig is om lid te kunnen worden van een sportvereniging of bijvoorbeeld muziekles te volgen. Voor 2016 hopen we nog meer kinderen te kunnen ondersteunen.”

De gemeente Twenterand heeft er speciaal voor gekozen om ook zwemles onderdeel te laten zijn van het Jeugdsportfonds. Hier kan dus ook een vergoeding voor worden aangevraagd.

Hoe werkt het?
Een aanvraag voor een kind kan ingediend worden via een intermediair. Denk hierbij aan een leerkracht van school, een jeugdhulpverlener, een combinatiefunctionaris of een maatschappelijk werker. Wilt u als ouder/verzorger een aanvraag voor uw kind indienen? Neem dan in uw eigen omgeving contact op met een van deze professionals.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›