4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Expositie in gemeentehuis van Wim Ekkelenkamp en Carolien Kuiper uit Den Ham

· 877× bekeken

VRIEZENVEEN - Sinds kort geeft de gemeente Twenterand haar beeldende kunstenaars de mogelijkheid te exposeren in het gemeentehuis. Daartoe zijn in de hal van het gemeentehuis ezels geplaatst, beschikbaar gesteld door de Kunstkring Westerhaar. Daarnaast kan een vitrine in de hal gebruikt worden. Deze is geschikt voor keramisten en beeldhouwers die kleiner werk of ruimtelijke schetsen willen exposeren. De exposities in de hal duren vier weken, het werk in de vitrine blijft drie maanden te zien. Het is de bedoeling om twee keer per jaar te exposeren in de hal, de vitrine kan elke drie maanden gebruikt worden door een ruimtelijk werkend kunstenaar.

Momenteel is werk te zien van Wim Ekkelenkamp, schilderijen en Carolien Kuiper, keramiek. Wim Ekkelenkamp is amateurkunstschilder en autodidact. Hij woont in Den Ham.
“In 2007 heb ik per toeval het schilderstalent ontdekt. Sindsdien heb ik mijzelf veel verschillende technieken aangeleerd. Mijn onderwerpen zijn veelal dieren, landschappen en stillevens. Het zo realistisch mogelijk schilderen van deze onderwerpen is mijn passie. Ik schilder met olieverf op linnen en paneel.”

Van Carolien, eveneens uit den Ham zijn vooral geboetseerde figuren te zien.

Het werk van Wim is nog te bekijken tot 14 april, daarna verhuist het voor zes maanden naar de bestuursvleugel. Het werk van Carolien is nog drie maanden te zien, tot 10 juni. Aansluitend kan ander werk getoond worden.

Vanaf 14 september kan een volgend kunstenaar werk tentoonstellen in de hal. De Kunstkring zal hiertoe kunstenaars benaderen. Wel hoopt ze dat dit initiatief overgenomen gaat worden door de kunstenaars zelf. Haar doel is om beeldende kunst en kunstenaars uit Twenterand zichtbaar te maken voor een breed publiek. Dit begin moet dan ook leiden tot een traditie waarin gemeente haar eigen kunstenaars gaat promoten.

Dat hier belangstelling voor bestaat blijkt uit de lovende en enthousiaste opmerkingen van publiek en ambtenaren.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›