4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Fietspad Kerkallee – Rohorst: mooie oplossing fietsbrug voor minder geld

· 1137× bekeken

DEN HAM - Voor de aanleg van het vrijliggende fietspad aan de Kerkallee – Rohorst in Den Ham, is voor de fietsbrug minder krediet nodig. Dit blijkt uit een plan voor de aanleg van een fietsbrug dat de gemeente Twenterand samen met waterschap Vechtstromen heeft opgesteld. Op 17 maart 2015 heeft de raad van de gemeente Twenterand besloten dat er een vrijliggend fietspad aan de Kerkallee-Rohorst moest komen ter verbetering van de verkeersveiligheid daar. De sportverenigingen aan de Kerkallee-Rohorst hebben vooraf duidelijk gemaakt zo min mogelijk overlast te willen ondervinden van de werkzaamheden. Dat betekent dat eerst de geringe 30 km/h-maatregelen (snelheidsremmers) op de wegen Kerkallee en Rohorst in de zomerstop van 2016 zullen worden opgestart.

De aanleg van het vrijliggende fietspad vroeg om afstemming met waterschap Vechtstromen. Het waterschap heeft op de plek waar de fietsbrug komt een bedieningskast staan voor de bediening van de stuw onder de brug. De realisatie van de fietsbrug direct naast de bestaande brug was ook een nadrukkelijke wens van de Adviesgroep ’Verkeer‘. In deze adviesgroep zitten naast de gemeentelijke verkeersdeskundigen ook een afvaardiging van VVN afdeling Twenterand en de Regiopolitie Twente. Na overleg tussen gemeente en waterschap is besloten om de bedieningskast te verplaatsen. Daarmee wordt ruimte gecreëerd voor een fietsbrug op de bestaande keerwanden.

Bestuurders van zowel het waterschap als de gemeente zijn tevreden over het proces en de uitkomst. Ria Broeze, dagelijks bestuurslid van het waterschap Vechtstromen: "De bedieningskast stond de aanleg van de fietsbrug in de weg. Ik ben blij dat we hier in goede onderlinge afstemming een oplossing voor hebben weten te vinden." Wethouder Ben Engberts van Twenterand sluit zich hierbij aan: "Het was de wens van de gemeente om de fietsbrug zo dicht mogelijk langs de weg te laten lopen om de fietsers ook werkelijk in alle gevallen de veilige en daarmee ook de kortste route te laten gebruiken. Dat gaat nu lukken!"

Nu er een integraal plan is voor de aanleg van de fietsbrug en de verplaatsing van de bedieningskast, blijkt dat de kosten lager uitvallen dan aanvankelijk ingeschat. De gemeente kan nu voortvarend verder werken aan de verwerving van de gronden en het opstarten van de bestemmingsplanprocedure.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›