4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Vier volle zalen voor De Winterkraaien in Het Punt te Vroomshoop

· 1953× bekeken

VROOMSHOOP - Liefst 1000 bezoekers genoten in Het Punt te Vroomshoop in een anderhalf uur durende voorstelling van een ontroerend schouwspel van filmbeelden, voordrachten, muziek en zang over leven en dood van zeven winterkraaien, zeven veenarbeiders. De reacties waren zeer lovend: overweldigend, prachtig, meeslepend, indrukwekkend,etc.".

Rasvertelster Thea Kroese bracht met volle overtuiging de indringende verhalen van de zeven winterkraaien en hun gezinnen over het voetlicht, de voice-over van Henk Nieboer en de filmbeelden van RTV-Oost cameraman Ruud Dilling droegen sterk bij aan de sfeertekening van toen.

Onder leiding van muzikaal leider en pianist Gezinus Veldman bezong het Chr. Mannenkoor Vroomshoop het zware leven van de winterkraaien. Alle muziek was door hem geheel nieuw geschreven en gecomponeerd. Ook de muzikale leiding van de voorstelling was in zijn hand.
Samen met de krachtige stem van bas-bariton en oud-Vroomshoper Nanco de Vries, en trompettist Geerhard Abma op bugel uit Den Ham op trompet ontstond een indrukwekkende en ontroerende bijdrage aan deze avond.

Gezien deze zeer positieve ervaringen is het niet onwaarschijnlijk dat de organiserende Stichting Levend Vroomshoop volgend jaar weer een of twee voorstellingen gaat plannen op een nader te bepalen datum en plaats.
Geïnteresseerden kunnen bellen met Klaas Dragt, 0546-642191 of mailen naar info@levendvroomshoop.nl

Foto's: Herman Pierik

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›