4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Fietspad Kerkallee - De Rohorst

· 1189× bekeken

VRIEZENVEEN - De GBT heeft schriftelijke vragen gesteld over de voortgang bij de aanleg van dit fietspad. Er waren wat signalen dat een en ander niet helemaal goed leek te lopen. Inmiddels heeft de gemeente die vragen beantwoord, en het CDA was er als de kippen bij om hierover een persbericht te produceren. Dat nemen we dan gelijk even mee. Er zijn wat problemen bij de uitvoering, en dat heeft te maken met het feit dat er drie bestemmingsplannen meespelen in dit geheel, met in totaal zeven verschillende bestemmingen.

Het lijkt de gemeente daarom raadzaam om voor het fietspad een apart bestemmingsplan vast te stellen. En dat kost dan weer 9 maanden tot een jaar. Verder is er nog sprake van een vistrap daar waar een fietsbrug zou moeten komen. De consequenties daarvan zijn nog niet helder. Mogelijk wordt er een aparte fietsbrug gemaakt naast de bestaande brug om de problemen met de vistrap te omzeilen.

Op korte termijn worden er al maatregelen genomen die de verkeersveiligheid verbeteren, zoals enkele aanvullende "sobere" 30 km/u maatregelen op de Kerkallee en de Rohorst.

Al met al zal alles mee moeten zitten wil de oorspronkelijke planning gehaald worden.Voor het CDA is dat genoeg om te constateren dat de planning nog klopt. Verder constateert de gemeente dat de planning en uitvoering van het vijfde speelveld van v.v. Den Ham goed loopt en in april opgeleverd gaat worden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›