4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Inwoners betrekken bij aanpak drugsproblemen

· 854× bekeken

VRIEZENVEEN - Op donderdagavond 10 maart organiseert de Raadswerkgroep Drugsproblematiek van de gemeente Twenterand een bijeenkomst voor ouders en jongeren. De bijeenkomst heeft als doel om ervaringen en ideeën op te halen bij ouders en hun kinderen, die zelf geen drugs gebruiken, maar die het wel zien gebeuren in hun omgeving. “Met deze mensen willen wij graag in gesprek, want ook hun ervaringen kunnen leiden tot nieuwe inzichten op de aanpak van de drugsproblemen in Twenterand,” aldus Bart-Jan Harmsen, voorzitter van de werkgroep.

De bijeenkomst van 10 maart is de eerste van drie bijeenkomsten die de raadswerkgroep organiseert. De werkgroep gaat op 30 maart ook ervaringen ophalen bij de mensen die direct te maken hebben met de drugsproblemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ouders of naasten van drugsgebruikers. “Dat vergt een andere benadering, want daarmee vraag je van mensen om hun problemen bloot te geven,” aldus Harmsen. “Bovendien zitten die mensen soms al in een zorgtraject, dus daar moeten we heel zorgvuldig mee omgaan.”

Experts en professionals
De informatie die uit de sessies met de ouders en jongeren komt, wordt gebruikt in een bijeenkomst met professionals uit de zorg en experts op het gebied van drugsproblematiek die nog gepland wordt. Mensen die dagelijks werken met verslaafden en onderdeel uitmaken van het zorgnetwerk van de gemeente Twenterand, maar ook andere experts kunnen meepraten. De raadswerkgroep is op zoek naar maatregelen of ideeën die aanvullend zijn op het bestaande beleid en die dus bijdragen aan een oplossing voor het drugsprobleem. Ook professionals vanuit de justitiële benadering worden hierbij betrokken.

Aanmelden
Mensen die willen meedenken en meepraten op 10 maart, kunnen zich uiterlijk 8 maart opgeven via werkgroepdrugs@twenterand.nl. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis in Vriezenveen en begint om 19.30 uur.
Als er al ouders en jongeren zijn die zich op willen geven voor de bijeenkomst van 30 maart, dan kan dat ook, maar die moeten dit duidelijk bij de aanmelding kenbaar te maken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›