4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Ed Wijnbergen lid van verdienste van VVD Twenterand

· 1147× bekeken

TWENTERAND - Op de weer goedbezochte algemene ledenvergadering van de VVD Twenterand in de zaal van café de Piep’n in Vriezenveen werd Ed Wijnbergen op 16 februari 2016 tot lid van verdienste benoemd van de VVD. Ed Wijnbergen is een liberaal in hart en nieren en is als bestuurder van de VVD Twenterand ruim 40 jaar actief geweest. Hij heeft onlangs aangeven met zijn bestuurlijke activiteiten te willen stoppen.

Voorzitter Jan Veerenhuis van de VVD Twenterand blikte in zijn toespraak terug op de bestuursperiode van het aanstaande lid van verdienste. “Je kon altijd op Ed rekenen en ondanks dat hij op momenten met gezondheidsproblemen te kampen had, heeft hij vrijwel geen bestuursvergadering overgeslagen. Het was een man van de cijfers, cijfers die hij vaak in grafieken, tabellen en percentages vertaalde.”

Ed Wijnbergen was echter niet alleen bestuurlijk actief, ook vervulde hij gedurende een lange reeks van jaren een rol als steunfractielid van de VVD. Ook fractievoorzitter Chris Walraven sprak hem daarom nog even toe: “Ed was en is een man van weinig woorden, maar wat hij zegt is raak en altijd uitgaande van de liberale uitgangspunten. Goed dat hij als steunfractielid actief blijft.”

De jubilaris was blij verrast met zijn benoeming tot lid van verdienste en probeerde zijn rol in de afgelopen 40 jaar wat te nuanceren. Daar wilde de leden echter niets van weten en gaven hem een groot en verdiend applaus.

Verder stond de algemene ledenvergadering van de VVD Twenterand voornamelijk in het teken van de bestuurlijke vernieuwing binnen de partij, waarbij transparantie en samenwerking meer aandacht krijgen. De VVD is van oudsher een volkspartij en vooral dat aspect komt o.a. door de vorming van lokale (thema)netwerken beter naar voren in de nieuwe partijstructuur die landelijk wordt doorgevoerd. Lid worden van de VVD en daarmee meedenken en beslissen over de toekomst, zowel lokaal als landelijk, was nog nooit zo makkelijk. Alle politieke partijen hebben te maken met een terugloop van het aantal leden, dus ook de VVD. De VVD pakt echter ook hier de handschoen op, door niet alleen politiek maar ook bestuurlijk zaken aan te pakken en gericht op de toekomst veranderingen door te voeren waarbij de leden centraal staan, van leden naar like’s.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›