4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Agenda Duurzaamheid – maar voor wie?

· 682× bekeken

VRIEZENVEEN – De raad heeft eerder besloten dat er een vervolg voor de Agenda Duurzaamheid moet komen, voor de jaren 2016 en 2017. Daarvoor is in de begroting 2016 geld gereserveerd. Het resterende budget van het energieloket 2011-2015 wordt daarvoor bestemd. Dat was zo’n € 66.000,-. Althans, dat is het plan van het college.

Voor 2016/2017 kiest men voor een nieuwe aanpak. Dat heeft te maken met de “nieuwe” rol als overheid van de gemeente. Men wil met raadsleden, inwoners en bedrijven een nieuwe agenda met nieuwe activiteiten opzetten. Ook de gemeente zelf lijkt van plan om meer werk van duurzaamheid te maken. Wat men als doel van de duurzame agenda ziet, is dat bij dagelijkse keuzes en bij investeringen vaker wordt gekozen voor een duurzamer alternatief. Die keuzes worden dan gemaakt door bedrijven, particulieren, verenigingen, instellingen enzovoorts. Ook de gemeente zelf zal vaak die keuze moeten maken.

Wat dat betreft kan de gemeente haar voorbeeldfunctie goed invullen; het dak van het gemeentehuis heeft een optimale ligging voor zonnepanelen, het hoogste rendement kan daar gehaald worden. En het financiële rendement is dan navenant. Zou het gebeuren in 2016?

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›