4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Forse subsidie voor bedrijventerreinen Twenterand

· 1118× bekeken

VRIEZENVEEN - Een provinciale subsidie van bijna € 214.000,- voor de kwalitatieve verbetering van de bedrijventerreinen Weitzelpoort in Vriezenveen en De Sluis in Vroomshoop. Wethouder Bert Oudendijk van de gemeente Twenterand heeft er zo’n anderhalf jaar z’n best voor moeten doen, maar met succes: “Met dit geld krijgen deze bedrijventerreinen een flinke kwaliteitsimpuls in uitstraling, toegankelijkheid en veiligheid. Dat helpt de ondernemers in het realiseren van groei en ik hoop uiteraard ook op meer werkgelegenheid.”

Voor de kwalitatieve Verbeteringen van Weitzelpoort (Nijverheidsweg en Bedrijfsweg) verleent de provincie een subsidie van € 147.465,32. De totale kosten zijn geraamd op € 340.663,60. Het overige deel wordt door de gemeente Twenterand zelf gefinancierd. Voor de tweede fase van de revitalisering van De Sluis (Sluiskil/Sluiskade/Sluiskolk) komt een subsidie van € 66.519,68. Daarvoor zijn de totale kosten € 133.039,36. Ook daarin wordt het resterende deel bijgedragen door de gemeente Twenterand. Het totale subsidiebedrag van de provincie Overijssel komt daarmee op € 213.985,-.

Wat gaat er gebeuren?
Het geld wordt besteed aan verduurzamen openbare verlichting, aanbrengen fietssuggestiestroken (fietsstroken op de rijbaan), asfalteren van een aantal wegen, herinrichten rabatstroken (stroken aan de kant van de weg), actualiseren groen en duurzaam beheer. De verbeteringen worden in 2016-2017 gerealiseerd. De gemeente kwam tot deze aanpassingen in afstemming met het gemeentelijk Platform Economische Zaken/Industrie, de werkgroepen van ondernemers van Weitzelpoort en De Sluis en met ondernemersverenigingen IKVO en BBV.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›