4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

VVD: “Het potverteren gaat maar door”

· 990× bekeken

TWENTERAND - In de begrotingvergadering van november 2015 is de begroting voor 2016 door een meerderheid van de gemeenteraad in Twenterand vastgesteld en goedgekeurd. De VVD heeft als enige partij tegen deze begroting gestemd, met name door het uithollen van onze algemene reserves.

Op 1 januari 2016 bedroeg onze totale algemene reserve nog 4.822.426,= euro en dit zou afgebouwd worden tot een bedrag van 2.991.511,= euro op 31 december 2016. Inmiddels is de stand per 8 februari 2016 van onze algemene reserve gedaald tot een bedrag van 2.580.000,= euro. In iets meer dan één maand tijd hebben we door diverse grepen uit deze reserves dus niet alleen een dieptepunt in de geschiedenis van Twenterand wat betreft onze reserves bereikt, maar hebben we ook al 441.511,= euro meer uitgeven dan in de begroting 2016 is afgesproken voor het hele jaar 2016.

Fractievoorzitter Chris Walraven van de VVD Twenterand: “Het eind aan dit potverteren is nog niet in zicht. De gemeente is veroordeeld tot het betalen van een bedrag van in totaal 432.000,=. Dit bedrag kunnen we op dit moment niet eens uit onze algemene reserves betalen, want dan komen we onder het vastgestelde minimum van 2.125.000,= euro. De consequenties kunnen dan zijn dat we als gemeente onder curatele komen van de provincie en als we dit willen voorkomen zullen we de gemeentelijke belastingen fors dienen te verhogen. Zitten we hier in Twenterand op te wachten? Ik denk het niet en ik denk dat ik niet de enige ben. Ik ben benieuwd met welk dekkingsvoorstel de wethouder gaat komen want op 26 februari 2016 moeten we dit geld beschikbaar stellen.”

De VVD Twenterand maakt zich ernstig zorgen over de tendens, waarbij niet gezocht wordt naar een passende dekking om collegevoorstellen te financieren, maar onze reserves hiervoor verder uit te hollen. Deze vorm van potverteren leidt onherroepelijk tot grote problemen. Geld dat er niet is, kun je ook niet uitgeven maar daar denkt de meerderheid helaas dus anders over.

Walraven: “Tot op dit moment worden de voorstellen met als dekking onze reserves door met name de coalitiepartijen gesteund en blijft er voor de VVD niets anders over dan deze zaken voortdurend aan de orde te stellen, in de hoop dat de drie coalitiepartijen verstandiger worden. Ik geef de moed niet op, maar de coalitie is wel wat hardleers of is eigenwijs hier misschien een betere uitspraak? De uitspraak van de burgemeester dat Twenterand financieel gezond is, is op dit moment strikt formeel niet geheel bezijden de waarheid, maar om gezond te blijven is echt een ander financieel beleid noodzakelijk.”

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›