4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Schriefwedstried Overijssel: “Wa-k zeggen wol”

· 794× bekeken

ZWOLLE - In mei 2016 staat Overijsselse streektaal in het zonnetje! Overijssel Verwoord organiseert dit jaar voor het eerst een Schriefwedstried met als thema: “Wa-k zeggen wol”. Wilt u in mei 2016 het beste streektaalverhaal hebben geschreven en daarmee een geldbedrag van € 500,00 euro winnen? Stuur voor 1 april 2016 uw verhaal in!

Schriefwedstried
Overijssel is een veelzijdige provincie met een nog veelzijdiger assortiment aan streektalen. Dialectkringen zorgen ervoor dat onze streektalen voortleven, b.v.door het samenstellen van woordenboeken, websites of verhalen in streektaal. Aan deze laatste categorie wordt dit jaar extra aandacht besteed door middel van een zogenaamde ‘Schriefwedstried’

Wa-k zeggen wol
Het thema van de Schriefwedstried is dit jaar “Wa-k zeggen wol”. Dit thema sluit aan bij het thema van de Boekenweek ‘was ich noch zu sagen hätte…’ Het thema mag door de schrijver verder vrij ingevuld worden.

aanmelden verhalen
Het ingezonden verhaal voor de Schriefwedstried moet in Overijsselse streektaal zijn, niet eerder zijn gepubliceerd en maximaal 600 woorden omvatten.
Aanmelden kan tot 1 april 2016.
De Schriefwedstried winnen, en daarmee het geldbedrag?
Stuur uw streektaalverhaal dan in via de website www.overijsselverwoord.nl.

Overijssel Verwoord:
samenvoeging boekverkiezing, provinciedichter en streektaalwedstrijd, In Overijssel hebben we veel talent dat boeken, verhalen en gedichten schrijft. Op deze schrijvers en dichters zijn wij bijzonder trots, omdat zij ons op een andere manier naar alledaagse dingen en omgeving laten kijken, omdat ze ons inspireren of ons vermaken. Overijssel Verwoord zet Overijsselse schrijvers en dichters in de spotlight.
Sinds 2015 gaan de verkiezingen Overijssels Boek van het Jaar, Dichterbij de Provincie en de Schriefwedstried samen onder de naam Overijssel Verwoord. Waarbij de dichter en streektaalschrijver elkaar jaarlijks afwisselen. Dit feestelijke evenement vindt plaats op 19 mei 2016.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›