4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

CDA-Coryfee Annie Schreijer-Pierik in Geesteren

· 1332× bekeken

TWENTERAND – De uitvoering van Natura 2000 is in deze regio al langer een heet hangijzer. Sinds 2015 vindt in Brussel de fitness check, een evaluatie, van de Europese natuurwetgeving, uitvoering van Natura 2000 en de Vogel- en Habitatrichtlijnen plaats. Vanuit Brussel zal Europarlementslid Annie Schreijer-Pierik (CDA) op donderdagavond 11 februari rechtstreeks verslag doen van het afgelopen jaar en het Europese politieke klimaat. In Noord-Twente bevinden zich vele agrarische gezinsbedrijven in de knel door natuurbeschermingsmaatregelen binnen en rondom Natura 2000-gebieden en gaat dit tevens ten koste van het woongenot van bewoners binnen deze gebieden. De Twentse Europarlementariër zal op uitnodiging van CDA Tubbergen en CDA Twenterand spreken over de unieke kans van het Nederlands voorzitterschap op dit dossier.

„Er bevinden zich in Nederland in de uitvoering helaas veel nationale en provinciale koppen, die weliswaar voortvloeien uit de richtlijnen, maar van Brussel niet per se moeten. Dat laten ook andere lidstaten, zoals Frankrijk, zien”, licht de Europarlementariër een tipje van de sluier op. Begin december presenteerde Schreijer-Pierik de notitie Land in de knel over de implementatie van EU-natuurwetgeving in Nederland.

De maatregelen rondom Engbertsdijksvenen, zoals een grote bufferzone, kregen ook in Nederland al felle kritiek. Maar ook de maatregelen rondom het Springendal, Dal van de Mosbeek en het Natura 2000-gebied Achter de Voort, Agelerbroek & Voltherbroek bedreigen de toekomst van familie- en gezinsbedrijven en bewoners van deze gebieden. Dat onteigening van boerenbedrijven in Nederland als middel gehanteerd gaat worden , terwijl geen volledige compensatie voor andere ondervonden beperkingen plaatsvindt, is echt onacceptabel, stelt Schreijer-Pierik voorafgaand aan de bijeenkomst.

Nederland heeft tijdens het EU-voorzitterschap in de eerste helft van 2016 de unieke mogelijkheid een flexibeler uitvoering van EU-natuurrichtlijnen te bereiken, omdat de fitness check zal worden afgerond gedurende deze periode. Over het belang van Brussel in de discussie zal Schreijer-Pierik meer vertellen.
De informatieavond wordt gehouden op donderdag 11 februari bij zaal Kottink Dorpsstraat 36 7678 AW Geesteren (O). De zaal is om 19.30 geopend.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›