4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Gerrit Kraa houdt lezing over Aar van de Werfhorst en De Winterkraaien

· 1593× bekeken

VROOMSHOOP - Afgelopen week organiseerde de Bibliotheek Twenterand in samenwerking met de Stichting Levend Vroomshoop in Het Punt te Vroomshoop een lezing over het leven van Aar van de Werfhorst, schrijver van onder andere het boek De Winterkraaien. Deze lezing was ook meteen het startpunt van een kleine expositie over de schrijver.

Gerrit Kraa, groot kenner van het Twents, hield in het grand café van Het Punt een boeiende lezing over leven en werk van Aar van de Werfhorst, die hij nog persoonlijk heeft gekend. De ruim 100 aanwezigen hoorden hem doorleefde verhalen vertellen over het oeuvre van de schrijver, over zijn leven en over de plaatsen waar de schrijver heeft gewoond. Hij vertelde dat de basis voor het boek, waarin de dood van zeven winterkraaien wordt beschreven, wordt gevormd door een waargebeurd ongeval in de omgeving van Beerzerveld, waarbij een boot met vijf veenarbeiders omsloeg in het kanaal, met als gevolg dat twee mannen uit Magele (een buurtschap bij Den Ham) jammerlijk verdronken.

De aanwezigen konden ook de kleine tentoonstelling in de bibliotheek bekijken, waarbij onder andere een fraai schilderij van Gerrit Gerritsen en een kleurrijk aquarel van Herman Paskamp te bewonderen zijn. Leerlingen van de basisscholen hadden hun eigen interpretatie van de winterkraaien vastgelegd op mooie tekeningen.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot 5 maart, en vormt de aanloop naar vier uitverkochte theatervoorstellingen over De Winterkraaien, die eind februari en begin maart worden uitgevoerd in de theaterzaal van Het Punt te Vroomshoop. Thea Kroese zal daar verhalen vertellen over de zeven winterkraaien en hun gezinnen, het Chr. Mannenkoor Vroomshoop zal bijpassende liederen zingen en het geheel wordt voorzien van fraaie filmbeelden van RTV Oost-cameraman Ruud Dilling, met Henk Nieboer als voice-over.
De organiserende Stichting Levend Vroomshoop overweegt een vijfde voorstelling, belangstellenden kunnen mailen naar info@levendvroomshoop.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›