4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Rebecca Reuvekamp gekozen tot Kinderdichter van Twenterand 2016

· 985× bekeken

WESTERHAAR - Op de landelijke Gedichtendag, 28 januari 2016, werd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar de finale gehouden van de gedichtenwedstrijd van de gemeente Twenterand. Deze wedstrijd werd voor de twaalfde keer georganiseerd door de bibliotheken van Twenterand.
Het werd een spannende strijd tussen de 17 genomineerde dichters van de groepen 5 en 6 van de basisscholen. Dit jaar deden er 11 basisscholen mee met 17 groepen. De bibliotheek selecteerde uit ruim 350 gedichten de genomineerden. Het thema was dit jaar “De wereld van…”, zodat kon worden aangesloten bij een thema dat in de groepen op dat moment centraal stond.

Na een spannende finale maakte de jury, bestaande uit Piet Vogelaar, Annet Voortman, jeugdbibliothecaris en oud-collega Bibliotheek Vroomshoop, en Geja van Benthem van Bibliotheek Vroomshoop, bekend wie zich een jaar lang “Kinderdichter van Twenterand 2016” mag noemen.

De eerste prijs ging naar Rebecca Reuvekamp, leerling van groep 6 van CBS De Regenboog in Vriezenveen. Ze won met het gedicht:

De wereld van mij!
Ik heb mijn eigen wereldje
In mijn hoofd fantaseer ik daar over.
In mijn wereld staan bloemenvelden.
Daar ga ik elke dag naar toe.
Ik fantaseer dat ik een camera heb.
Dat wil ik al heel lang.
Ik fotografeer een spin in een web.
De spin klimt snel weg, hij is bang.
Mijn wereld is alleen van mij.
Ik heb hem zelf bedacht.
Ik heb er alles wat ik wil.
Ik heb lang over mijn wereld nagedacht.

De winnaar ontving een beker en een boekenbon en alle deelnemers ontvingen een herinneringsmedaille en een bloem.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›