4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Op zoek naar nieuwe mogelijkheden aanpak drugsproblematiek

· 1012× bekeken

VRIEZENVEEN - Op zoek gaan naar nieuwe oplossingen voor de aanpak van de drugsproblematiek als aanvulling op het huidige beleid. Dat is de belangrijkste doelstelling van de Raadswerkgroep drugsproblematiek die sinds begin dit jaar werk maakt van de aanpak van drugsproblemen in de gemeente Twenterand. “Aanvullend aan het huidige beleid gaan wij op zoek naar ideeën en plannen die nauw aansluiten bij de behoefte van drugsgebruikers en hun ouders om hen te helpen van die troep af te blijven,” aldus Bart-Jan Harmsen, voorzitter van de werkgroep.

Dat er sprake is van een probleem staat volgens de werkgroep buiten kijf. De verschijning van het rapport over GHB-gebruik, onder meer in Twenterand, bevestigde dat beeld. Het plan voor de raadswerkgroep werd al eerder geboren en komt voort uit de gemeenschappelijke zorg binnen de gemeenteraad over de gevolgen van het gebruik van en handel in drugs in Twenterand.

Al het mogelijke doen
“We hebben in Twenterand een goede, samenhangende aanpak door zorgverleners staan, waarin alle instanties zijn vertegenwoordigd.” aldus de werkgroepsvoorzitter. De samenwerkende raadsleden willen alle mogelijkheden onderzoeken om de huidige aanpak uit te breiden en te voorzien in de behoeften van de gebruikers en hun ouders. “En daarvoor gaan we op korte termijn het gesprek aan met jongeren, ouders en hulpverleners. Dat zullen we op een laagdrempelige manier gaan organiseren.” De werkgroep vindt het nodig om het onderwerp bespreekbaar te maken, want dat is een deel van het probleem. Harmsen daarover: “De Twenterander loopt over het algemeen niet met zijn problemen te koop. Daardoor ben je er niet altijd zo snel bij als je zou willen om actie te ondernemen. Ook daar willen we verandering in brengen.”

Oproep
De werkgroep roept iedereen met goede plannen of ideeën die bijdragen aan een effectieve aanpak van drugsproblematiek op om deze door te geven via werkgroepdrugs@twenterand.nl.

Samenstelling
De Raadswerkgroep drugsproblematiek bestaat uit Bart-Jan Harmsen (GBT, voorzitter), Rianca Evers – den Ouden (CDA), Carla Hilberink (CU), Marinus Bossers (SGP), Tonny van der Cozijne (D66), Sven Booij (PvdA) en Chris Walraven (VVD).

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›