4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Alle schoolverlaters van Praktijkschool De Maat aan het werk

· 1071× bekeken

OMMEN - Op 1 januari 2015 is de nieuwe Participatiewet in werking getreden. De wet is er om zoveel mogelijk mensen -met of zonder arbeidsbeperking- aan het werk te krijgen. De gemeentes zijn verantwoordelijk voor de uitvoer van de Participatiewet. Geld dat in het verleden van het rijk kwam is overgeheveld naar de gemeentes. Zij moeten, met minder geld dan het rijk voorheen, een grote groep mensen helpen die nu onder deze participatiewet vallen. De invoer was voor de verschillende gemeentes een ingewikkelde operatie. Inmiddels, een jaar na de invoer, lijken de plooien gladgestreken. Ook op Praktijkschool De Maat in Ommen is dit te merken. Na veel overleg met de verschillende gemeentes en het UWV komen de eerste leerlingen nu aan het werk via deze Participatiewet.

Een aantal leerlingen krijgt nu een loonkostensubsidie waardoor ze voor een werkgever interessanter zijn om in dienst genomen te worden. De leerlingen komen op deze manier aan het werk bij bedrijven en instellingen waar ze soms al jaren stage lopen. Ze hebben een band opgebouwd met het bedrijf of de instelling waar ze werken en gaan voor hen door het vuur. Zo is een leerlinge uit Westerhaar aan het werk bij een partycentrum in Den Ham. Een houtbedrijf uit Nieuwleusen maakt sinds enige tijd gebruik van de diensten van een jongen die ook op De Maat zat. Hij verricht hier met veel plezier allerlei voorkomende assisterende werkzaamheden.

De leerlingen van De Maat lopen vanaf de derde klas stage bij verschillende bedrijven en instellingen. Naast de leerlingen die via de Participatiewet aan het werk komen, zijn er ook een aantal die naar een reguliere baan zijn uitgestroomd. Een prettige conclusie is dan ook dat alle schoolverlaters, ondanks de stroeve invoer van de Participatiewet, aan het werk zijn gekomen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›