4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Het Punt positief in de schijnwerpers

· 1245× bekeken

VROOMSHOOP - Op vrijdagavond 15 januari werd een prachtige terugblik op een uiterst actief openingsjaar 2015 met tientallen voorstellingen en andere activiteiten in Het Punt gegeven. Ook werd vooruitgekeken naar het nieuwe jaar 2016. Tom Uitzetter en Hans Nieboer, alias het gelegenheidsduo Amikaal, keken aan de hand van teksten, foto’s en filmpjes samen met de bezoekers op enthousiaste wijze terug op een enerverend jaar.

De korfbalinterland Nederland tegen Chinees Taipei en het Braziliaanse sambakorfbal werden nader toegelicht door medeorganisator Enno de Boer van de korfbalvereniging TOP. Ook de lokale producties “5 april 1945”en de Vroomshoopse Revue kregen extra aandacht tijdens deze boeiende bijeenkomst. Samen met regisseur Jennifer Veltink en hoofdrolspeler Sander Kramp van de theaterproductie over de bevrijding van Vroomshoop en daarnaast Heleen Berkhof en Jan Cees Kaas van de Vroomshoopse Revuegroep werd terug gekeken naar deze geweldige en uitverkochte voorstellingen. Het muzikale trio MaMaJo zorgde gedurende de avond voor leuke intermezzo’s.

Redacteur en journalist Tom van den Bergh van TC Tubantia zorgde voor een actuele aflevering van de Wereld Draait Door in Twenterand. Bij het item “Zwembaden in Twenterand” waren de voorzitters Anton Baars van de Zwem- en poloclub De Zandstuve en Hans van Ronkel van het geprivatiseerde zwembad de Groene Jager zijn gasten. Het onderwerp “Centrumvisie in Vroomshoop” leidde tot een geanimeerde discussie met wethouder Jan Binnenmars van de gemeente Twenterand, bestuurslid van Ondernemend Vroomshoop Dennis Jongeneel en ondernemer aan het Linderflierplein Henk Veld. Ook zaken als de aanstaande brede school en het gezondheidscentrum passeerden de revue.

Thea Kroese gaf een toelichting op de theaterproductie Winterkraaien, waarvan eind februari en begin maart aanstaande vier theatervoorstellingen worden gegeven. Algemeen coördinator Marion Meinderink van Het Punt blikte daarna vooruit naar het jaar 2016 en benadrukte de stimulerende rol van de vele vrijwilligers. Ook kondigde Marion de komst aan van een huis-aan huis krant en een update van de website van het Punt. Horecabeheerder Raymond Peddemors van Het Punt gaf aan dat er nog meer activiteiten in het Grand Café worden opgezet, waarbij familie- en kinderfeestjes. Ook werd de actieve rol van de programmaraad van Het Punt nader belicht.

Interim-bestuurder Gerrit Visser van het Punt gaf z’n visie over het genereren van inkomsten bij Het Punt. De theaterzaal heeft nu ook een functie van filmhuis en er worden You tube-party’s voor de jongste jeugd gehouden, waarvan de eerste op 22 januari aanstaande is. Er komt een wervingsactie voor Vrienden voor Het Punt, die desgewenst voorrang krijgen bij de kaartverkoop voor voorstellingen. Ook kunnen theaterstoelen voor 50 Euro geadopteerd worden. Pilaren kunnen in Het Punt worden benut voor sponsordoeleinden. Ook wordt gehoopt dat een sponsor wordt gevonden voor de tenaamstelling van de theaterzaal voor een periode van tenminste vijf jaar.

De nieuwjaarsbijeenkomst “na oald komt ni-‘j” ademde een positieve sfeer. Duidelijk werd dat het MCC, de Stobbe en de kleine gymzaal, in Het Punt een eigentijdse en dynamische opvolger hebben gevonden. Sport, welzijn en cultuur komen volop aan bod in een bruisend activiteitencentrum, dat een functie voor geheel Twenterand en directe omgeving heeft.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›