4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Het 4 mei comité Vroomshoop beleefde een actief jaar

· 1069× bekeken

VROOMSHOOP - Tijdens de 27e jaarvergadering van het 4 mei comité Vroomshoop werd teruggeblikt op een bijzonder actief jaar. In 2015 stond de viering van 70 jaar bevrijding centraal. Dat gebeurde onder meer met een door jong en oud druk bezochte herdenking op het Vredesplein op 4 mei en een aansluitende herdenkingssamenkomst in het kerkelijk centrum Het Anker. Op Bevrijdingsdag 5 mei werd de loopgroep van de Zandstuve met het bevrijdingsvuur uit Wageningen feestelijk ingehaald en werd een overlevensboom geplant. Het 4 mei comité Vroomshoop werkte ook actief mee aan een avond met de schrijfster Pauline Broekema. Ook was er een grote expositie over bezetting, verzet en bevrijding in het Punt met medewerking van schooljeugd en jongeren.

Klapstuk. was de eigen theaterproductie “5 april 1945” in het theater van Het Punt, die vier stampvolle theaterzalen trok. Meer dan tachtig gedreven vrijwilligers maakten er samen met regisseur Jennifer Veltink, de kopergroep van de Harmonie Vroomshoop en de musici Gezinus Veldman en Joost Visser een onvergetelijk en ook emotioneel gebeuren van. In 2016 wordt in de filmhuis van Het Punt de opname van die theaterproductie getoond op dinsdag 5 april.

Op die dag nemen leerlingen van de Sleutel de adoptie van het monument voor vrede, vrijheid en recht over van leerlingen van de Oranjeschool. De website van het 4 mei comité krijgt binnenkort een update. Er blijken steeds meer “Vrienden van het V-monument” te zijn, die voor een tientje per jaar het werk van het 4 mei comité Vroomshoop steunen. De opbrengst daarvan is onder meer nodig voor het onderhoud van het monument op het Vredesplein. Bij de bestuursverkiezing werden bestuurslid Jeanine de Jong en voorzitter Hans Nieboer voor een nieuwe periode herkozen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›