4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Noordikleerlingen naar Suriname

· 1296× bekeken

VRIEZENVEEN - Het is dit jaar voor de vierde keer dat de examenleerlingen van CSG Het Noordik uit Vriezenveen op expeditie gaan naar het binnenland van Suriname. Wat ooit begon met een laptop en een beamer, groeide de afgelopen vier jaar uit tot het volledig inrichten van schoolbibliotheek met boeken en laptops. Dit jaar vertrekt er opnieuw een groep van acht leerlingen en twee coaches naar Suriname. In de week van 13 t/m 21 februari bezoeken zij basisschool Frans Jozef Pryor in het dorpje Tapuripa onder meer om schoolmeubilair te installeren.

In oktober werd de school benaderd door basisschool de Schothorst in Hengelo. Zij kregen in oktober nieuw schoolmeubilair en vroegen zich af of Het Noordik het gebruikte schoolmeubilair voor hun expeditie kon gebruiken. Uiteindelijk konden zo’n 120 tafels en bijhorende stoelen, bureaus voor de docenten en
Om de goederen van Nederland naar Suriname te transporteren werd een zeecontainer gehuurd waar al het meubilair in paste en er zelfs nog ruimte voor boeken overbleef. Dus werden er boeken ingezameld om ook nog een bibliotheek bij de school in te richten.

Gedurende hun verblijf in Suriname gaat de groep ook op een ander vlak aan de slag. Ze gaan met de kleuters knutselen met uit Nederland meegebracht materiaal, ze gaan voorlezen en vertellen over het onderwijs hier, maar wonen ook zelf lessen bij. Verder organiseren ze een sport- en spelmiddag voor de leerlingen en doen ze karweitjes en klusjes op de school.

De teamleden overnachten in een guesthouse en iedere ochtend maken ze evenals de leerlingen uit de omliggende gemeenschappen een wandeling van een half uur naar school.


 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›