4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Tentoonstelling Kracht uit Geweld in Het Punt te Vroomshoop

· 2088× bekeken

VROOMSHOOP - In Het Punt in Vroomshoop is vanaf vandaag een tentoonstelling geëxposeerd met werk van kunstenaars die met huiselijk of seksueel geweld te maken hebben gehad, Stichting Kunst uit Geweld. De expositie is eerst in het Gemeentehuis te Vriezenveen te zien geweest en de laatste dagen naar Vroomshoop verplaatst.
Stichting Kunst uit Geweld is opgericht in november 2011 en heeft als doel om de verhalen over dit geweld onder de aandacht te brengen. Mensen getroffen door dit geweld krijgen de kans om hun verhaal te uiten in kunst en dat valt te zien op deze tijdelijke tentoonstelling en op een permanente tentoonstelling op hun website, www.kunstuitgeweld.nl

Deze tentoonstelling, 'Kracht uit Geweld' is geopend door burgemeester Visser, in het bijzijn van een aantal genodigden. De burgemeester verwoordde hoe belangrijk het is in te zien welk een maatschappelijk probleem seksueel geweld is en het vele leed dat daarmee gemoeid is. Moedige kunstenaars die hun verhaal naar buiten brengen in foto's, schilderijen, gedichten en kunstwerken. Esther Veerman, die zich hard heeft gemaakt om deze tentoonstelling in Twenterand te krijgen, vertelde zeer aangrijpend over haar verleden. Dieke de Jong vertelde en zong haar gedichten vol emotie.

Daarna was het aan de genodigden de kunstwerken te bekijken en met de kunstenaars daarover te spreken.

De tentoonstelling is nog te zien tot 1 maart 2016.

Foto's: Arennd Gerritsen

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›