4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Jong ‘raakt’ Oud, kinderen Oos Plekkie verrassen bewoners Flierborgh Vroomshoop

· 1129× bekeken

VROOMSHOOP - De nog jonge stichting Oos Plekkie te Vroomshoop heeft weer nadrukkelijk van zich laten horen met een hartverwarmende actie.Na grondige voorbereidingen en 2 complete knutselmiddagen was het dan zover. De kinderen mochten hun zelfgemaakte knutselwerk aanbieden aan de bewoners van verzorgingstehuis ’T Flierborgh te Vroomshoop. Nou……. Aanbieden? Oos Plekkie kon er, mede door de belangeloze ondersteuning van enkele lokale middenstanders en muzikanten een geweldig feest van maken.

Samen met hun ouders als begeleiding liepen de kinderen, voorzien van een knipperende ballon, in optocht naar ’t Flierborgh. Onderweg werden alvast kerstliederen gezongen met gepaste muzikale begeleiding van de accordeongroep Edelweis Spöllers.
Aangekomen bij ’t Flierborgh werden de kinderen ontvangen door de ouderen en kon het feest beginnen. De hapjes voor de ouderen waren perfect verzorgd, zanger Willem Schoemaker kreeg zijn jongere en oudere jongeren helemaal in de stemming, waarna ook de Edelweis Spöllers weer enkele gevoelige snaren wisten te raken. De door de kinderen gezongen kerstliederen maakten het feest werkelijk helemaal compleet voor de bewoners van ‘T Flierborgh.

Het uitdelen van de zelfgemaakte surprise aan de ouderen was zowel voor jong als oud een hele belevenis en toen er ook nog een -door onze Vroomshoopse middenstand- goed gevuld kerstpakket bijkwam hadden onze kids de zaal helemaal plat.

Hierna was het tijd om terug te gaan naar wijkgebouw ‘Oos Plekkie’, maar…. de enkele bedlegerige oudere werd natuurlijk niet vergeten. Een afvaardiging van 8 kinderen bleef achter om hen persoonlijk te bezoeken, terwijl de rest van de kinderen langs de bejaardenwoningen rondom het Flierpark gingen om ook hen een zelfgemaakte kerstsurprise aan te bieden. Al met al een perfect gelopen avond met vele positieve opmerkingen zoals navolgende observatie van een toeschouwer: “Het was heel ontroerend mooi. Zo mooi eenvoudig dat het je hart raakte”. Kijk, dat is precies waar wij als vrijwilligers en stichting Oos Plekkie het voor doen…: Elkaar plezieren en ‘raken’.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›