4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Prachtig Kerstconcert van Chr. Mannenkoor Vroomshoop in Daarle

· 1311× bekeken

DAARLE - "Het lijkt wel of het ieder jaar mooier wordt", verzuchtte een bezoekster vrijdagavond na afloop van het Kerstconcert van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop in de Hervormde kerk in Daarle.
Onder begeleiding van de volle trompetklanken van koorlid Henjo Lemans, liep het koor aan het begin van het concert de bijna volle kerkzaal in, ondertussen 'Al wie dolend in het donker' zingend. Het koor bleek bepaald niet dolend, want het was meteen al goed op dreef met het gedragen gezongen 'Licht in onze ogen', met daarna een lichtvoetige uitvoering van 't Is geboren het Goddelijk Kind.

Violist Hrayr Ter Sargsyan uit Vriezenveen vertederde de luisteraars met zijn prachtige vioolmuziek, in de vorm van een aantal solo's met pianobegeleiding van Gezinus Veldman, maar ook ter ondersteuning van de koorzang. Dat bleek bijvoorbeeld een mooie combinatie bij het lied Dormi, een slaapliedje van Frans Schubert.
Dat het koor ook moderne kerstliederen aankan, liet het horen bij de vertolking van Happy Christmas van John Lennon en het universele Heal the world van Michael Jackson. Een eigen compositie van Gezinus Veldman was het up-tempo gezongen Going to Bethlehem. Dat werd gevolgd door het Spaanse kerstlied El Nacimienta. Het koor zong ook het recent ingestudeerde Christmastime is here van Bebo Norman, waarvan Daarle dus de primeur beleefde. Aansluitend klonk een minstens even mooi lied, Christmastide, speciaal geschreven voor de beroemde zangeres Jessye Norman, maar nu gezongen door het mannenkoor uit Vroomshoop.

Koorsolist Albert Wessels nam o.a. Cantique de Noël voor zijn rekening en dat deed hij meer dan voortreffelijk. Traditiegetrouw werd het concert in een donkere kerk afgesloten met het Stille Nacht, waarna de bezoekers onder het gebeier van de kerkklokken de kerkzaal verlieten.
Het mannenkoor gaat zich nu voorbereiden op het Nieuwjaarsconcert in Den Ham op zaterdag 16 januari, en daarna op een aantal voorstellingen van de theaterproductie De Winterkraaien.

Foto: Arend Gerritsen maakte enkele foto van de repetitie, voorafgaand aan het concert.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›