4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Onderhoud monument Sluis V vastgelegd

· 1230× bekeken

VROOMSHOOP - De gemeente Twenterand, het Waterschap Vechtstromen en initiatiefnemer de stichting Levend Vroomshoop voelen zich samen verantwoordelijk voor het onderhoud van het historisch cultureel monument Sluis V aan het Zwolsekananaal in Vroomshoop. Op 10 oktober 2013 werd dit monument onthuld en nu zijn de onderlinge onderhoudstaken formeel vastgelegd in een onderhoudsovereenkomst.

De gemeente Twenterand neemt het groenonderhoud om het monument voor zijn rekening. Het Waterschap Vechtstromen is verantwoordelijk voor het schoon houden van het Zwolsekanaal in de directe omgeving van het monument Sluis V en voor het periodiek verwijderen van bladafval. De stichting Levend Vroomshoop neemt de overige onderhoudswerkzaamheden van het monument voor zijn rekening, waarbij de informatieborden, de meerpalen, de sluisdeuren en de beschoeiing.

Afgelopen vrijdag werd de onderhoudsovereenkomst in Sluis V getekend door vertegenwoordigers van de drie partijen. Voorzitter Bert Dorresteijn van de stichting Levend Vroomshoop prees de goede afstemming tussen zijn stichting, de gemeente Twenterand en het Waterschap Vechtstromen, die tot de komst van dit aansprekende monument had geleid. Bestuurslid Hans Nieboer van de stichting Levend Vroomshoop benadrukte de meerwaarde van deze vorm van burgerparticipatie en de culturele en historische betekenis van dit monument als ontsluiting van het kanaaldorp Vroomshoop. Over drie jaar wordt de overeenkomst geëvalueerd door de drie private en publieke partijen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›