4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Eerstejaars Verzorgende-IG en Verpleegkundige maken kennis met zorgvragers

· 1067× bekeken

HARDENBERG – Het is vooralsnog een pilot, maar volgend schooljaar zeker voor herhaling vatbaar! Eerstejaarsstudenten van de opleiding Verzorgende-IG en Verpleegkundige van het Alfa-college in Hardenberg hadden afgelopen week op school een praktijkdag met verschillende zorgvragers. De klassen werden over drie dagen verdeeld. Veel voorkomende handelingen werden geoefend, maar vooral kennismaken en de communicatie met de zorgvragers stond centraal.

Steunkousen aantrekken, nagels verzorgen, temperatuur meten en een tillift bedienen, zomaar een greep uit de handelingen. “De eerstejaars gaan in februari 2016 voor het eerst op stage, dus dit is voor de studenten nog een mooie gelegenheid om te oefenen”, vertelt Rossane Dubbink (19) uit Vroomshoop. “Het is toch wel even iets anders dan oefenen met poppen”, weet ze. Rossane is vierdejaarsstudent van de opleiding Verpleegkundige en heeft samen met medestudenten deze praktijkdagen georganiseerd. De vierdejaars begeleiden de eerstejaars. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten. Ze herkent zichzelf in de eerstejaars: “Ouderen wassen hoort bijvoorbeeld ook bij de opleiding, daar moeten sommige eerstejaars nog om giechelen. Ik weet nog wel hoe spannend ik dat vond. Ook het bespreekbaar maken, maar nu draai ik mijn hand er niet meer voor om.”

De opleiding Verpleegkundige van het Alfa-college kreeg vorige week wederom het predicaat Top-opleiding in Keuzegids MBO van 2016. Studenten van de Top-opleidingen zijn tevreden over onder meer de docenten, de begeleiding, de praktijkstage en de schoolorganisatie.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›