4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Live op Delta TV -  het Twenterand dictee

· 1260× bekeken

VRIEZENVEEN - Thuis meedoen: DeltaTV Iedere Twenterander kan wederom thuis meedoen met het dictee. Vanaf 20.00 uur wordt het dictee live uitgezonden door DeltaTV. Om 22.00 uur, als de uitslag bekend is, staat het dictee een uur lang op de kabelkrant, zodat iedereen zijn eigen dictee kan corrigeren.

Op dinsdag 24 november wordt in de raadzaal van het gemeentehuis de dertiende en laatste editie van het Twenteranddictee gehouden. Het dictee wordt georganiseerd door de Bibliotheek Twenterand.

Het dictee voor volwassenen is gemaakt en wordt voorgelezen door oud-docent van Saxion, Constant Buursen. De presentatie van de avondeditie wordt gedaan door communicatiedeskundige Marcel van Dijk.
Ongeveer 20 dicteeliefhebbers gaan op voor de titel ‘Beste Speller van Twenterand’. Deelnemers zijn verschillende groepen uit Twenterand. De groep ‘Rehobothschool’ heeft vorig jaar de Wisseltrofee Twenteranddictee gewonnen en gaat de beker weer verdedigen met haar team. Deze krijgt daarna haar definitieve bestemming, omdat het de laatste aflevering is van dit dictee voor volwassenen. Het Rehobothteam gaat het opnemen tegen de groepen ‘Gemeente Twenterand’, ‘journalisten’, ‘Vrouwenverenigingen Vriezenveen’, CCK2’, ‘Vrijwilligers Taal en Voorlezen’ en ‘Winnaars’.
Iedereen in deze groep speelt overigens ook individueel mee om de titel ‘Beste Speller van Twenterand’ binnen te halen.

Het dictee voor volwassenen start om 20.00 uur en om ongeveer 21.30 uur wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van het dertiende Twenteranddictee, evenals de groep die de wisseltrofee heeft gewonnen. Daarna kunnen de winnaars, verliezers en supporters nog even gezellig napraten over het dictee tijdens een geserveerd drankje met hapje.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›