4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Project ‘Twente goes 2 Techno’ voor tweedeklassers Noordik Vroomshoop

· 1244× bekeken

VROOMSHOOP - Technische bedrijven in Twente zitten te springen om goed opgeleide en gemotiveerde vakmensen. Daarom nodigen zij tweedejaars vmbo-leerlingen van CSG Het Noordik in Vroomshoop uit om nu al kennis te maken met het uitdagende werkveld. Onder de noemer 'Twente goes 2 Techno' ontdekken de leerlingen alle facetten van het vak. En daarbij hoeven ze niet alleen maar te kijken en te luisteren; maar gaan ze ook zelf aan de slag met het maken van een klok.

Het project 'Twente goes 2 Techno' richt zich op tweedejaars vmbo-leerlingen die aan de vooravond staan van een studierichtingkeuze. Volgens Jan Abma, onderwijsassistent en verantwoordelijk voor Loopbaan Oriëntatie in de onderbouw, is dit een belangrijk kruispunt. ‘We zien helaas dat technische profielen niet veel worden gekozen. Dat is jammer. Juist de technische sector biedt volop toekomst-perspectief. Met dit project willen we leerlingen én hun ouders daarvan bewust maken’.

Om leerlingen de techniek daadwerkelijk te laten ervaren, staat de productie van een eigen klokje centraal. ‘Op deze manier doorlopen de leerlingen het volledige proces van ontwerp tot eindproduct. Bovendien zien ze een technisch bedrijf van binnen. Zo ontdekken ze dat hun vooroordelen van vies, vuil, zwaar werk niet stroken met de werkelijkheid’, aldus Abma.

Ook het bedrijfsleven neemt graag deel aan dit project. Manon Haverkate, HR generalist van Eaton Industries uit Hengelo legt uit dat zij in de nabije toekomst veel nieuwe mensen nodig hebben. ‘Dat heeft alles te maken met de leeftijd van onze huidige medewerkers. Het is daarom belangrijk nu al jongeren voor ons vak te enthousiasmeren. Als we niets doen, wordt de vijver waaruit we kunnen vissen steeds kleiner. We moeten alles op alles zetten om dat te voorkomen’.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›