4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Daverend concert “Harmony goes RIEU!”

· 1202× bekeken

VROOMSHOOP - In de sfeervolle ambiance van een volle zaal in Theater Het Punt werd zaterdagavond het publiek getrakteerd op een weergaloze muzikale show á la Andre Rieu! Alles werd uit de kast gehaald om het publiek een gevarieerde, amusante avond te bezorgen.

Het was overigens het tweede concert die dag want ‘s middags was de aftrap aan de jeugd die ook een volle theaterzaal wist te trekken. Vaders, moeders, opa’s, en oma’s en bekenden konden genieten van hun talentvolle kroost die hen een leuk programma voor schotelden. Alle onderdelen zoals: leerling muzikanten, slagwerk, majorettes en jeugdorkest kwamen aan bod. Met veel plezier droeg ieder zijn steentje bij. Het enthousiasme wat daar vanaf straalde, belooft wat voor muzikaal Vroomshoop. De titel “Showtime” was perfect gekozen.

De “volwassen” show ’s avonds trok wederom een volle zaal. Om acht uur kwamen de musici binnen. De dames van het orkest, in hun kleurige galajurken en begeleid aan de arm van een collega-muzikant, kregen de handen op elkaar. Dit was de toon voor de rest van de avond.
In een afwisselende show van muziek, slagwerk, dans en zelfs zang werd een prachtig concert neergezet. De slagwerksectie onder de bezielende leiding van Erik Zweers liet goed van zich horen. De strak ingestudeerde nummers getuigden van vakmanschap. Uitvoerig werd ingegaan op de prachtige nieuwe trommels die uiteraard het speelplezier voor de slagwerkers compleet maken.

Ook een welkome toevoeging aan het geheel waren de dansparen die, in kleurige ballroomkleding gestoken, meedansten op de diverse muziekstukken van het orkest. De professionele dansparen kwamen van Dansschool Erik uit Hardenberg. Ze lieten het publiek meegenieten van een wervelende dansdemonstratie.

Het orkest o.l.v. Gertjan Lenderink speelde de met zorg uitgekozen nummers met verve. De violiste Esther van der Schee raakte een gevoelige snaar, tezamen met Gertjan Lenderink op trombone, bij de intro van Wim Sonnevelds: Het Dorp. Met de achtergrondbeelden op de beamer van een film over oud-Vroomshoop vierde nostalgie hoogtij. Het talrijke publiek genoot zichtbaar van het gebodene. Alles werd aan elkaar gesproken door de alom bekende Vroomshoper Hans Nieboer, de presentator van die avond.

Door de faciliteiten die het Theater Het Punt kan bieden aan geluid, belichting en achtergrond kwam het concert tot grote hoogte. Tijdens de afsluitende vuurwerkshow (op beamer) verliet een tevreden publiek na afloop de zaal en werd in het grand café nog lang nagenoten en gesproken over een zeer geslaagde avond. Hier konden ook de jubilarissen Jan Schutte en Henk Kerkdijk worden gefeliciteerd die tijdens het concert onderscheiden werden met de KMO speld vanwege hun beider 50 jarig jubileum als muzikant.

De Harmonie Vroomshoop en met name de concertcommissie die weer veel voorbereiding had getroffen, kan terugkijken op een uitstekend verlopen concert.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›