4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

10 Plannen ingediend voor ‘Meest Duurzame Plan van Twenterand’

· 863× bekeken

VRIEZENVEEN - Voor de zomervakantie lanceerde de gemeente Twenterand de prijsvraag ‘het meest duurzame plan van Twenterand’. Inmiddels is de termijn voor het inleveren van de plannen gesloten. Er zijn door verschillende initiatiefnemers uit de gemeente in totaal 10 plannen ingediend. “Goed te zien dat er in de gemeente met zoveel enthousiasme initiatieven ontstaan waarbij inwoners en organisaties samen zorgdragen voor een meer duurzame woon- of leefomgeving”, aldus eco-wethouder Bert Oudendijk.

Met deze prijsvraag wil de gemeente duurzaamheid meer stimuleren en zichtbaar maken in de samenleving. Nu alle plannen zijn ingediend gaat de jury zich beraden op de voorstellen.
De deelnemende plannen worden beoordeeld door een jury onder onafhankelijk voorzitterschap van wethouder Bert Oudendijk. De jury bestaat uit vijf mensen uit verschillende organisaties, die deze wedstrijd samen met de gemeente Twenterand ondersteunen: Waterschap Vechtstromen, Rabobank, Raab-Karcher Greenworks, Cogas en Mijande Wonen. Het winnende plan dat volgens de jury het meest kansrijke en realistische plan is, wint een geldprijs van maximaal € 15.000,- . Dit geld is bedoeld om het plan te kunnen uitvoeren.

Op 10 december kunnen alle initiatiefnemers hun plan ‘pitchen’ tijdens een spetterende eindbijeenkomst in het gemeentehuis in Vriezenveen. Deze bijeenkomst is in de raadszaal van het gemeentehuis in Vriezenveen en start om 19.00 uur.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›