4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Spannende Bijbelquiz in Daarlerveen

· 1134× bekeken

DAARLERVEEN - Het was donderdagavond 29 oktober 2015 druk in “De Schoof”. Voor de zesde keer is de grote Bijbelquiz georganiseerd in Daarlerveen. Een Bijbelquiz is een goede aanleiding om met mensen uit verschillende plaatsen en kerken rondom de Bijbel elkaar te ontmoeten. De Bijbel is immers de basis voor ons christen zijn. Tijdens de avond werden diverse bekende liederen gezongen. Nadat de teams waren voorgesteld werd een volle kerkzaal getest op hun kennis van de Bijbel. Iedereen speelde individueel en/of in teamverband mee aan deze boeiende en leerzame quiz.

De deelnemers, van 15 tot 80+, kregen drie serie vragen te beantwoorden. Daarbij moest men tien keer kiezen tussen twee, tien keer tussen drie en tien keer tussen vier mogelijke antwoorden. Na de pauze werden de antwoorden doorgenomen. Dat was bijzonder leerzaam! Tussen de vragen en antwoorden werden onder meer plaatjes en verhaaltjes uit de Samenleesbijbel getoond.

Het winnende team van vorig jaar was verhinderd en kon de titel niet verdedigen. De deelnemer met de hoogste score (28 goede antwoorden) bleek ook deel uit te maken van het winnende team. De winnaars ontvingen een handgemaakt en handbeschilderd wandbordje met shalom en duif uit Israël. De deelnemers kwamen niet alleen uit Daarlerveen, maar ook uit diverse omliggende plaatsen. Aan het eind werd door het winnende team nog een spannende finale gespeeld. Twee vragen waarop je het antwoord niet hoeft te weten. Wie kon als eerste de twee Bijbelteksten voorlezen? Alle deelnemers kregen een presentje. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een Bijbelquiz houden in Daarlerveen!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›