4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Koninklijke Onderscheiding voor dhr. Cor Boom

· 1295× bekeken

DEN HAM - Zaterdag 31 oktober ontvangt Dhr. C.J.G.J. (roepnaam Cor) Boom een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Binnenmars zal de onderscheiding uitreiken tijdens het 90-jarig jubileumconcert van muziekvereniging Juliana uit Den Ham. Dhr. Boom is al vanaf 1990 actief voor de muziekvereniging.

Een actief persoon, die zich zowel bestuurlijk als uitvoerend inzet op velerlei terrein, het is in het kort hoe Dhr. Cor Boom samengevat kan worden. Geboren op 11 mei 1945 in Weststellingwerf en inmiddels al weer jaren woonachtig in Den Ham. Toen hij nog niet woonachtig was in Twenterand was hij al bestuurslid van de Wijhese Harmonie en turnvereniging SVI uit Zwolle geweest.

Ouderling
Gedurende drie periodes is Dhr. Boom ouderling geweest. Respectievelijk één periode bij de Sionskerk in Zwolle en twee perioden bij de Gereformeerde Kerk in Den Ham. Bij deze laatste kerk is Dhr. Boom als ouderling met een bijzondere opdracht afgevaardigde geweest, naar de classis en vanuit de classis naar de generale synode tot en met 2012.

Muziekvereniging Juliana
Het zwaartepunt van al zijn vrijwillige activiteiten ligt overduidelijk bij muziekvereniging Juliana uit Den Ham. In de periode 2000-2012 was hij voorzitter van de vereniging. En vanaf 2006 was hij de kartrekker van de bouw/ realisatie van een eigen onderkomen voor de vereniging. Ruim een maand geleden vond daarvan de opening plaats. Ook is hij vanaf 1990 tot heden actief bij het inzamelen van oud papier ten behoeve van de vereniging. Dhr. Boom laat zich omschrijven als een voorzitter die nieuwe impulsen brengt, maar ook nauw betrokken is bij de uitvoering.

Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop
Op deze wijze geeft hij sinds 2013 ook uitvoering aan zijn functie als voorzitter van de Oudheidkundige vereniging Den Ham-Vroomshoop.

Al deze werkzaamheden tezamen hebben het Zijne Majesteit de Koning behaagd Dhr. Cor Boom te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›