4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Succesvolle expositie ‘Eigen Werk’ van kunstenaars uit Twenterand

· 1198× bekeken

VRIEZENVEEN - De expositie voor amateurkunstenaars uit Twenterand is een groot succes geworden. Er zijn tijdens deze vier weken opening vele bezoekers geweest om te genieten van de kunstobjecten die 44 deelnemers hadden geëxposeerd. Dit was de derde keer dat de Stichting Peddemorsboerderij deze expositie georganiseerd heeft en dat het een geweldig succes is, blijkt wel uit het grote aantal bezoekers en deelnemers. Tijdens deze expositie konden de bezoekers een formulier invullen en aangeven welke drie kunstenaars in aanmerking kwamen voor de titel Amateurkunstnaar van Twenterand 2015.

De stichting Peddemorsboerderij geeft de groep amateurkunstenaars graag de gelegenheid hun werk tentoon te stellen in haar boerderij en ieder jaar stijgt het aantal deelnemers en ook het aantal bezoekers van deze expositie. Juist dat motiveert het stichtingsbestuur om volgend jaar in de maand oktober de boerderij weer in te richten als expositieruimte.

Winnaar
Natasja de Vogelaar is gekozen tot ‘Amateurkunstenaar van Twenterand 2015’. Van de 219 uitgebrachte stemmen kreeg zij de meeste stemmen. Natasja tekent met pastelpotloden dierportretten. "Dieren hebben altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Ik ben er mee opgegroeid, het was mijn beroep en nu heb ik zelf twee honden. Ze zijn een grote inspiratiebron voor mij. Ik teken en schilder nu een aantal jaren. Toen ik het pasteltekenen ontdekte was ik meteen verkocht. Vooral met het tekenen van dieren beleef ik enorm veel plezier. Het is voor mij een grote uitdaging om het dier te laten leven op het papier en het karakter te geven".

Tweede
Op de 2e plaats is geëindigd Albert Koops met zijn houtsnijwerk. Zijn mooiste kunstwerk noemt hij het ‘3-D kijkje’ in de bakkerij van Bolletje. "Van een tekening van Bolletje heb ik een kopie gemaakt en dat door middel van carbonpapier op het stuk hout getekend. Daarna heb ik het uitgesneden”. Koops heeft hier vier maanden aan gewerkt.
Van kinds af aan was figuurzagen al een hobby, wat werd aangedragen en gestimuleerd door de destijds genoemde Hoofd der School, meester Roebers, in Beerzerveld. "Wij moesten ook veel figuurzagen. Ik vond dat leuk. De liefhebberij stamt dus echt al uit mijn lagere schooltijd”. Later sloot Koops zich aan bij de Houtsnijclub Beerzerveld, waar op maandagmorgen hard gewerkt wordt. In de boerderij waren ook onder meer besneden doosjes, een muzieksleutel en een sculptuur te bewonderen.

Derde
Hettie Veurink is 3e geworden met haar chamotte kleiwerken. "Ik werk tijdens de workshops voornamelijk met grove chamotteklei. die ik met vrolijke kleuren beschilder". Chamotte zijn kleine stukjes gebakken klei die in de ‘natte’ klei is verwerkt. Zij zorgen ervoor dat het geboetseerde werk wordt beschermd tijdens het droog- en bakproces. Er zijn verschillende manieren om klei te bewerken, afhankelijk van de vorm van het het werk, bijvoorbeeld bekloppen met een plat of een rond stuk hout, snijden met een mesje, klei verwijderen met een mirette, of boetseren met de handen, nagels en boetseerspatels.

Afsluiting
Tijdens de afsluiting van de expositie kwamen alle kunstenaars bijeen om met het bestuur en vrijwilligers van de Peddemorsboerderij de expositie te evalueren. Tijdens een gezellig samenzijn en onder het genot van een hapje en drankje, maakte de voorzitter van de Peddemorsboerderij, Dirk Boswinkel de uitslag van de verkiezing bekend.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›