4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

CDA tevreden over Begroting 2016

· 1049× bekeken

De CDA fractie is tevreden over de vertaling van het bestuursakkoord “Samen Zorgen & Samen Werken“ in de Begroting 2016. Inmiddels is de coalitie in Twenterand succesvol ruim 20 maanden op weg. Met de vaststelling van deze begroting worden opnieuw een aantal punten vanuit het bestuursakkoord gerealiseerd, zoals het vrij liggend fietspad bij sportpark Rohorst in Den Ham, de semipermanente sporthal Vriezenveen, optimalisatie bedrijfsbezoeken ter ondersteuning van Twenterandse ondernemers en de F35 fietssnelweg naar Almelo. Deze extra voorzieningen kunnen gerealiseerd worden met een minimale lastenverhoging voor de burger. Gelukkig blijft de gemeente Twenterand daarmee de gemeente met de laagste lastendruk (OZB, rioolheffing, reinigingsrechten) in heel Twente.

De CDA fractie zal de inbreng van moties en amendementen tot een minimum beperken. Wel spreekt de fractie vragen en zorgen uit over een aantal onderwerpen en verzoekt het college hierop te antwoorden. Een belangrijk punt van zorg is een toenemende stroom verontrustende signalen uit de Twenterandse samenleving over buitensporig gebruik van GHB, XTC, speed en Amfetaminen. Dit harddrugs gebruik blijkt vooral bij jeugdigen in de leeftijd vanaf 12 jaar fors toe te nemen. Daarbij schijnt deze groep te bestaan uit jeugdigen die kampen met psychische problemen en/of verstandelijke beperkingen. De fractie wil graag weten of er extra inzet komt door of via de gemeente. In gesprekken met de Stichting Jongerenwerk Den Ham (SJDH) heeft de fractie kennis genomen van hun subsidieaanvraag voor jeugdwelzijnswerk in Den Ham. Deze aanvraag past in de door deze coalitie gemaakte keuze om jeugd- en jongerenwerk meer per kern in te richten en daarvoor ook lokaal geld in te zetten. Er resteren nog wel een aantal vragen die in het debat daarover zullen worden ingebracht. De financiële problematiek rond Het Punt in Vroomshoop vereist op zeer korte termijn een oplossing. De fractie vraagt aan het college daarom snel met een voortel naar de raad toe te komen. Het thema verpaupering van de woon/leefomgeving is een voortdurende zorg van de fractie. Want ondanks een oproep begin dit jaar om een gericht plan samen te stellen heeft de CDA fractie in de Begroting 2016 het onderwerp niet terug kunnen vinden. Daarom wordt het college gevraagd om op korte termijn te komen met een plan van aanpak. Genoemde punten zullen worden ingebracht tijdens de behandeling van de Begroting 2016 op 3 november a.s.

Voor de complete inbreng in de eerste termijn van de begrotingsvergadering verwijzen we u naar de site van het CDA Twenterand.

https://www.cda.nl/overijssel/twenterand/

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›