4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Proefperiode voor toelaten honden op zonneweide Het Lageveld

· 652× bekeken

WIERDEN - In de periode van 1 november 2015 tot en met 31 maart 2016 stellen Het Rutbeek, Het Hulsbeek en Het Lageveld de zonneweiden open voor hondenbezitters en hun viervoeters. Met deze maatregel komt Regio Twente tegemoet aan de behoefte van inwoners voor meer gebieden waar men met de hond kan wandelen. Na afloop van deze proefperiode wordt bepaald of de parken in het najaar van 2016 deze mogelijkheid opnieuw zullen aanbieden.

Om alle recreanten op een prettige manier te laten verblijven op de parken, gelden wel een aantal gebruiksregels. Deze worden bij de ingang van elk recreatiepark door middel van zgn. gebruiksbepalingsborden aan de bezoekers kenbaar gemaakt. Bij gebruikmaking van de zonneweiden geldt de regel dat honden aangelijnd moeten zijn, evenals elders op het terrein. Vanuit hygiënisch oogpunt is het niet toegestaan honden toe te laten in zwemwater en op de stranden. Daarnaast heeft de hondenbezitter een opruimplicht. Indien tijdens de proefperiode blijkt dat er vervuiling en overlast ontstaat, zal de vernieuwde maatregel worden ingetrokken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›