4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Volle zaal bij lezing over autisme in Het Punt Vroomshoop

· 1551× bekeken

VROOMSHOOP - Woensdag 14 oktober heeft er een lezing plaats gevonden in Het Punt in Vroomshoop van Colette de Bruin. Zij heeft ons meegenomen in de wereld van autisme. Door Colette’s enthousiaste verhaal en de ondersteunende videobeelden hebben we een voortreffelijke indruk gekregen van hoe het ook anders kan: van overleven naar leven met autisme! De lezing is georganiseerd door Arianne Bronsvoort van het LOES loket en gefinancierd door de gemeente Twenterand.

Er waren ruim 300 ouders en professionals aanwezig. En men was unaniem zeer te spreken over Colette de Bruin en haar verhaal. Veel ouders hebben (h)erkenning gevonden in dat wat zij ons liet zien. Video beelden zeggen zoveel meer dan woorden. De puzzel van wat, wie, wanneer, waar en hoe was de basis in haar verhaal. Hoe lijm je deze puzzelstukjes aan elkaar. En hoe bouw je als mens met autisme je IK basis op.

Colette de Bruin is al jaren een bezield spreker als het over autisme gaat. Zij is een ware tolk tussen mensen met en zonder autisme. Colette is directeur van de ‘Geef me de 5’-Academie en Autimaat. Tevens is zij auteur van verschillende boeken over autisme, waaronder ‘Geef me de 5’ en ‘Auti-communicatie’. Daarnaast is zij ervaringsdeskundige. Colette is dochter van een vader met het Syndroom van Asperger. Samen met haar man Frans zijn zij sinds 30 jaar pleeggezin voor veel kinderen met autisme, zowel met hoog als laag intelligentieniveau. Colette heeft gewerkt in gezinnen, het onderwijs en de zorg met deze doelgroep.

Zie voor meer informatie over Colette de Bruin https://www.geefmede5.nl/home
Zie voor meer informatie over het Loes loket www.loes.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›