4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Oktoberfeesten Vriezenveen wordt evenement voor de hele regio

· 2011× bekeken

VRIEZENVEEN - De laatste 2 weekenden van oktober is de feesttent in het centrum van Vriezenveen het decor van de Oktoberfeesten Vriezenveen. Vijf grote evenementen voor een breed publiek van alle leeftijden. Van bier und bratwurst tot live rockmuziek en van een 3FM top DJ tot de gezelligste bockbieren proeverij van Twente. Alle evenementen zijn gratis te bezoeken. Omdat de tent bij het Oktoberfest van vorig jaar uitpuilde van de bezoekers moeten er daarvoor wel kaarten aangeschaft worden, maar daar krijgt de bezoeker dan ook flink wat voor terug

Vrijdag 23 oktober staan de tributebands van Creedence Clearwater Revival en verreweg de beste Johnny Cash vertolkers Def Americans op het programma. Creedence Clearwater Revival was eind jaren zestig / begin jaren zeventig een enorm populaire Amerikaanse formatie die nog steeds veel muziekliefhebbers van alle leeftijden aanspreekt. De belangrijkste man van C.C.R. was John Fogerty en ook uit zijn solo materiaal wordt bij C.C.R.-Revival geput, uiteraard komen ook alle grote hits als Susie-Q, Lodi en Have you aver seen the rain voorbij.


De uitermate populaire band Def Americans was dit jaar dé topper van het Randrock middagprogramma en ze staan met hun theatershow dit najaar in alle grote theaters van Nederland. Meer dan 50 jaar na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen, met hits als Delia, Ring of fire en I walk the line, worden opnieuw leven ingeblazen door de Def Americans.

Zaterdag 24 Oktober

Dirndls, Lederhosen, lange tafels, bratwurst, varken aan het spit en veel, heel veel grote pullen bier dat is hét recept voor een geslaagd Oktoberfest. Dit jaar is de sfeervolle tent is weer een stuk groter dan de vorige editie omdat ook vorig jaar niet alle bezoekers in de tent pasten. Dit jaar wordt er weer een Miss Dirndl verkiezing georganiseerd waarbij de mooiste en best geklede Dirndl wordt gekroond tot Miss Dirndl en volgend jaar te bewonderen is op de billboards van de volgende editie. Het programma bestaat uit DJ Sound of the Star en de populaire Vriezenveense band Original Stimmungsmacher, daarnaast zijn er in de sfeervolle feesttent nog een paar bijzondere surprise-acts te bewonderen.
Om de bezoekers bij de ingang niet teleur te stellen omdat de tent overvol is, heeft de organisatie besloten om voor het Oktoberfest kaarten te gaan verkopen. De kaarten voor het Oktoberfest kosten €10,- per stuk maar daar zit een grote pul bier (of drankje naar keuze), gratis garderobe en een bratwurst bij inbegrepen. Zorg dus dat je op tijd de kaarten aanschaft. Mochten er toch nog kaarten over blijven dan zijn deze aan de deur te koop maar dan zonder de gratis garderobe, bratwurst of erger nog.. de pul bier! Kaarten zijn verkrijgbaar bij Peddemors in de Pollen, Steggink in Geesteren, ’n Tip in Daarle en Het Wapen van Vriezenveen.

Vrijdag 30 oktober wordt er lekker gerockt in de tent met de tributebute bands van Iron Maiden en Volbeat. Somewhere On Stage, a tribute to Iron Maiden, is opgericht in de zomer van 2002. De focus wordt direct gericht op het tot in de perfectie naspelen van de Iron Maiden songs, voornamelijk de klassiekers uit de tachtiger jaren die de fans graag willen horen. Naast het muzikale aspect investeert de band ook in het showelement zoals een groot videoscherm waarop tijdens de show video klassiekers te zien zijn. Bovendien maakt een drie meter grote Eddie mascotte die over het podium loopt behoorlijk indruk. Somewhere On Stage is een graag geziene band op grote festivals. Ervaar het nostalgische gevoel en waan jezelf weer even terug in de tijd van de lange haren en de studs en patches op de spijkerjas.
Bij de Volbeat Tribute, gaat de tent al op zijn kop bij het horen van de eerste gitaarrifs. Volbeat ontwikkelde een nieuwe stijl met invloeden van Iron Maiden, Metallica en Johnny Cash en spreekt daarmee een groot publiek aan doordat ze verschillende stromingen met elkaar verbinden.

Gerard Ekdom maakte onlangs de oversteek van 3FM naar Radio 2 en op zaterdag 31 oktober maakt hij een nog veel grotere oversteek: De feesttent in Vriezenveen! Ekdom krijgt met z’n grappen, grollen en aanstekelijke muziek elke feesttent plat. Gerard Ekdom staat van 22.00 tot 0.00 uur achter de draaitafels, voor en na zijn optreden wordt het feest gemaakt door lokale toppers. Het feest is toegankelijk voor jong en oud van 18 jaar en ouder.

Zondagmiddag 1 november worden de Oktoberfeesten gemoedelijk afgesloten met Folk en Bock, het gezelligste bokbier festival van Twente. De middag staat in het teken van bijzondere bokbieren drinken onder het genot van de live muziek van The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band én lekker eten! Bovendien zijn er voor de kinderen 2 springkussens aanwezig. The Hillbilly Moonshiners spelen covers van bekende hits in een aanstekelijke bluegrass stijl.

Folk en Bock is voor iedereen gratis te bezoeken maar voor de échte bokbieren liefhebber is er een bijzonder arrangement samengesteld met 5 bijzondere bokbieren van tap en zoveel mogelijk in het originele glas! De knipkaart is voor € 15,- te koop bij Het Wapen van Vriezenveen of tijdens Folk en Bock aan de kassa in de tent die ’s middags vanaf 15.00 uur geopend is.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›