4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Druk bezochte info avond over de crisisnoodopvang in de Stamper

· 2433× bekeken

VRIEZENVEEN - er was een grote opkomst vanavond in de kantine van DOS'37. Gemeentepersoneel, politici en politie, hulpverleners, voorlichters en omwonenden; het was stampvol, er waren nauwelijks stoelen genoeg voor iedereen. Veel van de vragen gingen over beveliging, hoe dat nu precies was geregeld. Dat werd zo goed en zo kwaad als mogelijk uitgelegd. Ook was men er niet van gecharmeerd, dat de VZPC (en ook Vrivo, en andere verenigingen) het zelf maar moest uitzoeken. De burgemeester heeft toegezegd hierover zeker in gesprek te willen met de VZPC. Of dat veel oplevert is de vraag: geplande wedstrijden zijn niet zo gemakkelijk te verplaatsen, zeker op deze korte termijn.

Voor de reguliere zwemmers had Bertus van den Bosch nog een goede suggestie: waarom regelt de gemeente niet dat abonnementhouders en mensen met 10-baden kaarten en dergelijke op vertoon daarvan, in de buurtgemeenten kunnen zwemmen. Burgemeester Visser zal daarover bellen, dat werd toegezegd.

Uiteraard waren er nog bezorgde ouders die vragen hadden. Zeer begrijpelijk. Omdat het op dit moment totaal onduidelijk is hoe groot de groep is, en van wat voor samenstelling het is, is het moeilijk in te schatten waar mogelijk problemen zouden kunnen gaan ontstaan.De kans is groot dat er helemaal geen problemen zullen ontstaan. We moeten vertrouwen hebben in de organisatie rondom deze opvang.

Er waren twee vragenstellers die de handen op elkaar kregen: iemand die vond dat een weekje niet kunnen zwemmen helemaal niet zo erg is, en niet in verhouding staat tot het leed dat de vluchtelingen hebben geleden.Verder werd er benadrukt dat we de vluchtelingen toch vooral als (mede)mensen moeten zien.

Vrijwilligers die willen helpen bij de opvang zijn nog steeds méér dan welkom. U kunt zich aanmelden als vrijwilliger bij Herman Zwerink via h.zwerink@twenterand.nl of via 06 – 217 17 397.

Over dit onderwerp is op de gemeentewebsite ook informatie te vinden via www.twenterand.nl/opvang. De meest actuele stand van zaken wordt daarop gepubliceerd. Tijdens kantooruren kunnen vragen ook telefonisch worden gesteld via het algemene nummer van de gemeente Twenterand, 0546 – 840 840.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›