4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Samen naar een innovatieve en duurzame Brede school

· 721× bekeken

Vroomshoop krijgt een innovatieve, duurzame Brede school waar het geld zoveel mogelijk wordt gestoken in de kwaliteit van het onderwijs. De direct betrokken partijen gaan zich daar hard voor maken en de gezamenlijke besturen hebben dit vastgelegd in een startdocument, dat 1 oktober wordt ondertekend. “Met elkaar zetten we de schouders onder alweer een fantastische voorziening voor Twenterand,” aldus wethouder Binnenmars, die vervolgt: “Het wordt een geweldige brede school met specifieke aandacht voor het onderdeel ‘Zorg’”.

Het Brede School principe betekent al dat ouders en hun kinderen gebruik kunnen maken van de verschillende voorzieningen die de school biedt. In Vroomshoop gaan de basisscholen De Linde en de Kennedyschool en de school voor speciaal basisonderwijs de Sleutel (met de dependance de Dobbelsteen), onder één dak. De verwachting is ook dat de peuterspeelzaal en kinderopvang zich in de nieuwe school zullen vestigen.

Innovatief en duurzaam
De innovatie zit in het feit dat zorg bijzondere aandacht krijgt in de Brede school in Vroomshoop. In ongeveer twee maanden gaan de verschillende deelnemers samen een zorgdocument uitwerken waarin staat hoe dit wordt ingevuld. Ook duurzaamheid zal een belangrijk punt worden. Binnenmars: “De onderhouds- en energiekosten moeten zeer laag blijven, zodat het geld wordt besteed aan dat waar het om draait, namelijk de kwaliteit van het onderwijs.”

BOVO
In het startdocument is ook als voorwaarde opgenomen dat de BOVO (Beroepsopleidingen Vroomshoop en Omstreken) actief betrokken wordt bij de realisatie van de school.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›