4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Mijande Wonen uit Vriezenveen moet fors krimpen

· 1073× bekeken

VRIEZENVEEN - Woningcorporatie Mijande Wonen uit Vriezenveen neemt afscheid van ongeveer een kwart van haar personeelsbestand. In totaal verdwijnen er tussen de 12 en 18 fte's binnen de woningcorporatie. "We willen als corporatie ons geld weer meer gaan gebruiken voor volkshuisvesting", licht directeur/bestuurder Peter Zuithof toe. "Dat is nu niet optimaal. We willen het geld bijvoorbeeld gebruiken om de huren betaalbaar te houden en voor verbetering van de energieprestaties van ons woningbestand."
Gistermiddag heeft Zuithof het personeel van Mijande ingelicht. "De mensen wisten al waar we mee bezig waren," vertelt de directeur/bestuurder. "Daarom werd er ook vooral inhoudelijk gereageerd, daar moet ik de mensen echt een compliment over maken."

Zuithof laat weten zo min mogelijk op de werkvloer te willen snijden. "We bezuinigen vooral op management. We werken in de directie met drie managers, daar blijven er twee van over. Ook alle functies van teammanagers komen te vervallen."
"We willen zo min mogelijk op de werkvloer doen, maar daar valt wel wat te halen door slimmer en anders te werken," zegt Zuithof. "We bezuinigen van boven tot onder in onze organisatie."

Aan gedwongen ontslagen lijkt Mijande niet te ontkomen. "We hebben een sociaal plan klaarliggen, die plannen worden nu gecommuniceerd," aldus Zuithof. De directeur/bestuurder verwacht dat de vernieuwde organisatie op 1 januari of 1 februari gestalte heeft.

(bron: RTV Oost)

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›