4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

VVD - Bij veiligheid passen geen onduidelijkheden

· 1074× bekeken

VRIEZENVEEN - De VVD Twenterand heeft de portefeuillehouder, verantwoordelijk voor de verstrekking van evenementenvergunningen, in de raadsvergadering van 8 september 2015 een vraag gesteld over een kennelijk onveilige situatie op een locatie binnen onze gemeente.

Eind augustus 2015 liet de portefeuillehouder de raad via een memo het volgende weten:
“De strijdigheden veroorzaken situaties waardoor de veiligheid in het geding is. Met name het feit dat het gaat om illegale bouwwerken die niet getoetst zijn aan bijvoorbeeld constructie-eisen. Er is twijfel hoe snel het complex verlaten kan worden bij een calamiteit. Zeker in die gevallen waarin de gasten minder zelfredzaam zijn.”

Op 19-02-2015 werd echter als antwoord op schriftelijke vragen ex. Art. 40 van de VVD door deze portefeuillehouder het volgende schriftelijke antwoord gegeven:
De aanvraag om een evenement te mogen organiseren mag alleen aan de weigeringsgronden in de APV worden getoetst. Een aanvraag voor een evenement kan worden geweigerd of verboden in het belang van:

a. de openbare orde;
b. het voorkomen of beperken van overlast;
c. de zedelijkheid of gezondheid;
d. de verkeersveiligheid of de veiligheid van personen en/of goederen.

De aanvraag is op deze gronden getoetst en er was geen reden om de aanvraag te weigeren. Bij deze toetsing is onder meer advies bij de Brandweer en de Politie ingewonnen.

Chris Walraven, fractievoorzitter VVD Twenterand: “De portefeuillehouder geeft in het memo van augustus 2015 niet aan van wie dit nieuwe standpunt komt, maar kennelijk dus niet van de brandweer of de politie. Ik blijf zitten met vragen die niet beantwoord zijn door de portefeuillehouder in de raadsvergadering van 8 september 2015 en constateer dat hij, vrij kort na elkaar, twee totaal verschillende standpunten over de veiligheidssituatie inneemt en niet uitlegt hoe dit tot stand is gekomen. Zeker in een dossier dat zich al voortsleept vanaf 1977 passen dit soort onduidelijkheden niet.”

Gezien een binnen enkele maanden op te starten handhavingprocedure i.v.m. strijdigheden met het bestemmingsplan op deze locatie en het feit dat er nu daadwerkelijk evenementen worden verboden, heeft de VVD Twenterand besloten op dit moment politiek geen verdere actie te ondernemen over deze, op z’n minst toch opvallend verschillende standpunten met betrekking tot de veiligheid. Walraven: “Als de veiligheid daadwerkelijk in het geding is mag je natuurlijk geen enkel risico nemen, maar je moet daarover dan wel duidelijk zijn. Dat laatste is hier helaas dus niet of onvoldoende het geval en daar hebben de inwoners van Twenterand zeker recht op.”

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›