4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Oproep GBT: “Meld je aan als lid van de seniorenraad”

· 1419× bekeken

GemeenteBelangen Twenterand [GBT] roept 55-plussers op zich aan te melden voor een plek in de seniorenraad van de partij. “De seniorenraad moet niet alleen een bron van kennis en ervaring worden, maar dit ook delen én eventueel met voorstellen komen richting de politiek”, aldus fractievoorzitter Mark Paters.

Door de vergrijzing - GBT noemt het liever verzilvering - wordt de ‘seniorengroep’ almaar groter en dat betekent dat daar in het toekomstig beleid van de gemeente meer rekening mee gehouden moet worden. “GBT heeft altijd gepleit voor het zoveel mogelijk in stand houden van voorzieningen in onze kernen. Dat is goed voor de leefbaarheid. Met name 55-plussers hechten enorm aan (bereikbare) voorzieningen. Het gaat hierbij om sport, bewegen, gezondheid, zorg, wonen, veiligheid en welzijn. Bindende factoren die zorgen voor sociale samenhang.”

Paters: “We weten dat er in onze gemeente genoeg mensen zijn die uitermate geschikt zijn om zitting te nemen in zo’n raad, vooral door de ervaring die zij in hun werkzame leven hebben opgedaan.”
GBT wil dat die ervaring en deskundigheid vooral benut wordt voor 55-plus vraagstukken. Er komen bij de gemeenten door de decentralisaties van bijvoorbeeld de zorg (o.a. huishoudelijke hulp) steeds meer zaken aan de orde die senioren (en ouderen) direct raken. Er wordt dan veel gepraat over senioren, terwijl het mét senioren hoort te zijn. Het lastige hierbij is wel dat senioren niet of te weinig georganiseerd zijn.

“De seniorenraad krijgt een serieuze stem door ons te informeren, adviseren en eventueel met voorstellen te komen. Tevens krijgen ze de gelegenheid (on)gevraagde visies of meningen te geven. Graag zelfs!”

GBT heeft in november 2013 de gemeenteraad voorgesteld een brede seniorenraad in te stellen die daar waar mogelijk ondersteund zou worden. Echter dit voorstel werd door het college van burgemeester en wethouders ontraden en uiteindelijk verworpen door de gemeenteraad. Paters: “Een gemiste kans, daarom pakken wij het nu zelfstandig op. Wij willen de kennis en ervaring van senioren niet verloren laten gaan, maar deze juist benutten en verzilveren.”

Daarom bij deze de oproep aan iedere inwoner vanaf 55 jaar: meld je aan voor de seniorenraad. Mail naar:
fractie@gemeentebelangentwenterand.nl of bel 06 - 1113 6812 of 0546 - 65 95 33. Je hoeft geen lid te zijn of te worden van GBT.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›