4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Eet mee, maar wel veilig

· 1451× bekeken

VRIEZENVEEN - In een door de portefeuillehouder handhaving aangeleverd onderliggend stuk (memo) tijdens het raadsdebat van 25 augustus j.l. over handhaving, staat o.a. te lezen dat bij de Vjenne Stube de veiligheid in het geding is. “Met name het feit dat het hier gaat om illegale bouwwerken die niet getoetst zijn aan bijvoorbeeld constructie-eisen. Er is twijfel hoe snel het complex verlaten kan worden bij een calamiteit. Zeker in die gevallen waarin de gasten minder zelfredzaam zijn.”
De lokale omroep DeltaFM geeft o.a. in de rubriek agenda en via twitter aan dat er op 19 september 2015 een zogenaamde eetmee wordt georganiseerd in de Vjenne Stube en roept mensen op zich hiervoor op te geven. Ook op de site van www.eetmeetwenterand.nl staat te lezen dat dit evenement op deze locatie wordt gehouden.

De VVD stelt vragen bij deze situatie want het kan toch niet zo zijn dat er evenementen worden georganiseerd die onveilig zouden zijn voor de deelnemers? De VVD heeft de portefeuillehouder hierover inmiddels benaderd en wacht nog op een reactie. Heeft de organiserende instelling haar agenda niet aangepast of hebben we hier te maken met een vorm van miscommunicatie tussen de afdeling die evenementen wel of niet goedkeurt en de afdeling handhaving?

Hoe het ook zij, de VVD gaat ervan uit dat als de veiligheid in het geding is, bij welke locatie dan ook, er geen evenementen kunnen plaatsvinden waar de gemeente Twenterand toestemming voor heeft verleend of kennis van draagt.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›